Spyshots

Audi R8 Spyder: mooie blik op de nieuweling

Terwijl de geruchten rond een V6-biturbo voor de R8 oplaaien, draaien Audi-testrijders hun rondjes gewoon met de nieuwe R8 Spyder voorzien van dikke V10.

De Coupé is fraai, maar de nieuwe Audi R8 Spyder belooft, net als bij de eerste generatie, net even wat sexyer te zijn. Niet in de laatste plaats vanwege de klassieke stoffen kap en separaat te openen achterruit. Je wilt als inzittende van zo'n Duitse volbloed natuurlijk geen noot missen van de jankende V10. Daar heb je zo'n exoot immers deels voor gekocht.

V8 eruit, V6 erin?

Ja, je leest het goed. Het lijkt er sterk op dat Audi de R8 niet meer beschikbaar stelt met achtcilinder. Een teleurstellende afzet in vergelijk met de verkopen van de V10-uitvoering zou de boosdoener zijn. Echter daardoor is het merk wel zonder aantrekkelijker geprijsd basismodel komen te zitten. Door enkel de tiencilinder te leveren is instappen immers veel duurder geworden. In Nederland zelfs zo'n 40 mille. Oef!

'Wat nu?' is de vraag die velen bezighoudt, en in de wandelgangen wordt de oplossing al uitgesproken. Audi zou werken aan een 2.9 liter V6 met twee turbo's. Vanwaar die bijzondere cilinderinhoud? Nou, omwille van de Chinese belastingregels. In dat gigantische Aziatische land geldt namelijk 'hoe groter de motor, hoe hoger de belasting die betaald moet worden'. Zo zijn motoren groter dan 3.0 liter flink belast en automobilisten met een 4.0 liter en meer in het vooronder zijn helemaal de Sjaak. Nog maar te zwijgen over de 5.2 liter V10 dus. Dan zal 2.9 liter net even wat gunstiger uitvallen voor de Chinese R8-rijder. Die heeft dan wel geen 610 pk, maar een vermoedelijke 450 pk is ook meer dan zat. Sterker, Audi zal zich moeten inhouden.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi R8 Spyder enkel met 540 pk

Autonieuws
Audi R8 Spyder
> Artikel lezen

Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht

Autonieuws
Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi's snelste cabriolet ooit: R8 Spyder V10 Plus

Autonieuws
Audi's snelste cabriolet ooit: R8 Spyder V10 Plus
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.