Spyshots

Vernieuwde Porsche Cayman nadert officiële onthulling

Nu de vernieuwde, altijd dubbel geblazen 911 Carrera is neergestreken is het de beurt aan de Cayman om over te stappen op turbo's. Zeer binnenkort wordt dat officieel gemaakt, gezien er inmiddels wordt getest met camouflagevrije prototypes.

Als we de eerste (internationale) testnotities moeten geloven is de beladen beslissing van Porsche om vrijwel alle 911-modellen van turbo's te voorzien zo dramatisch niet. Het levert misschien wel meer plussen dan minnen op. Meer vermogen (vooral koppel) bij lagere toerentallen in combinatie met een gunstiger verbruik zijn de twee belangrijkste.
Vrezen dat het bij de vernieuwde Cayman – die ook aan de turbo's gaat - misgaat lijkt dan ook niet nodig te zijn. Al gaat het bij de Cayman niet om geblazen zescilinders, maar viercilinderturbo's. Dat kan mogelijk een cruciaal verschil betekenen.

Nog betere allrounder
Overigens zijn de motorwijzigingen bij de vernieuwde Cayman strikt genomen nog altijd geruchten. Porsche zelf houdt de kaken namelijk hierover stijf op elkaar. Maar insiders weten wel beter. De 2.7 liter 'boxer-6' wordt naar verluidt vervangen door een 2.0 liter viercilinderturbo met om en nabij de 280 pk, terwijl de 3.4 liter in de Cayman S zal moeten wijken voor een sterke variant van de eerdergenoemde tweeliter. Het verwachte resultaat (net als bij de vernieuwde 911): meer koppel bij lagere toerentallen en lagere verbruikscijfers, waardoor de Cayman nog bruikbaarder wordt als sportcoupé voor elke dag. De pk-winst zal bescheiden zijn, want het moet natuurlijk zo zijn dat de verkoop van de 911 in het gedrang komt.

Gerelateerde artikelen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.