Spyshots

Gelukkig: Maserati Levante lijkt al meer op Kubang

De laatste keer dat Maserati's eerste SUV opdook als prototype schrokken we nogal van zijn uiterlijk. Maar op deze kersverse spyshots lijkt de Levante al een stuk meer op de Kebang, de conceptversie. Gelukkig.

Maserati neemt de tijd voor het productiegereed maken van de Levante. De Kubang stamt immers al weer uit 2011 en ondertussen heeft de concurrentie in de vorm van de Bentley Bentayga niet stil gezeten. Je zou daardoor denken dat de Italianen wel een beetje haast zouden maken, maar nee, nog altijd struint de Levante in camouflagepak door de straten. Maar er is al wel goed op te maken welke kant het opgaat. Al wisten we dat natuurlijk al.

Debuut in Genève
De Levante moet inmiddels ook in de laatste ontwikkelingsfases zitten, want anders haalt hij zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève 2016 niet, traditioneel begin maart gehouden. De verwachting is dat, als het doek er officieel afgaat, we spontaan een déjà vu beleven en het motorpalet enkel zeer potente motoren zal bevatten.

Aftrappen doet Maserati mogelijk in eerste instantie met een dik 500 pk sterke, dubbele geblazen V8-benzine en een V6-diesel, goed voor zo'n 275 pk. Daarna mag het iets goedkoper van de Italianen; een V6-benzine die om en nabij de 425 pk levert komt het gamma later versterken, net als twee krachtigere diesels. En er staat – jawel – een plug-in hybride op stapel.

Gerelateerde artikelen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.