Spyshots

Eerste spyshots Volkswagen Coupé-Cabriolet

Dit zijn de allereerste spyshots van de Volkswagen Coupé-Cabriolet. De auto zal in september worden gepresenteerd op de IAA in Frankfurt.

In maart 2004 verraste Volkswagen op de Autosalon van Genève met de Concept C. De Concept C was in principe een op de Golf gebaseerde CC die de concurrentie aan moet gaan met de Peugeot 307 CC en Renault Mégane CC. De auto is 4,41 meter lang en 1,81 meter breed en komt daarmee precies in het segment van beide genoemde Fransen.
 
Productierijp
Volkswagen liet vorig jaar al weten dat de Concept C een duidelijke voorbode was voor een Coupé-Cabriolet van het merk. De Concept C was nagenoeg klaar voor productie en twee maanden later werd dan ook officieel bekend gemaakt dat de auto in productie zal gaan.
 
Ruim
De eerste CC van Volkswagen moet volgens de fabrikant voldoende plaats bieden aan vier personen. De bagageruimte van 400 liter (als Coupé) is behoorlijk. Wanneer het stalen dak opgevouwen in de kofferbak ligt zal dat ongetwijfeld met de helft worden verminderd.
 
Ook met dieselmotor
Om de sportieve aspiraties kracht bij te zetten zal de Coupé-Cabriolet van Volkswagen niet met de minste motoren worden geleverd. Reken daarom op de 2.0 FSI (150 pk), de 2.0 TFSI (200 pk) maar mogelijk ook de 1.6 FSI (115 pk). Om de concurrentie bij te blijven zal Volkswagen er waarschijnlijk ook voor kiezen om een diesel te gaan leveren. Wij gaan uit van de 1.9 TDI (105 pk) en de 2.0 TDI (140 pk) en heel misschien ook wel de 170 pk sterke 2.0 TDI.
 
Impressie
We moeten nog even geduld hebben tot september wanneer Volkswagen de auto officieel zal onthullen. Op de foto’s wordt in ieder geval al wel duidelijk dat het productiemodel in grote lijnen gelijk is aan de conceptcar. Het vele camouflagemateriaal op de voor- en achterkant geeft een slecht beeld. Om toch een idee te krijgen hebben wij tot slot een impressie gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Forse prijsverlaging Volkswagen Eos

Autonieuws
Forse prijsverlaging Volkswagen Eos
> Artikel lezen

Volkswagen Eos fors duurder door nieuwe Golf Cabrio

Autonieuws
Volkswagen Eos fors duurder door nieuwe Golf Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.