Spyshots

Dashboard Volvo S90 onbedekt op foto gezet

Het exterieur van de nieuwe Volvo S90 mag dan geen geheimen meer kennen, het interieur had die nog wel. Tot nu.

We hadden het zo gehoopt, maar helaas. Anders dan de buitenkant is de binnenkant van de nieuwe S90 niet direct afgeleid van de in 2013 getoonde Concept Coupé. Daarvan is de cockpit zó fraai, maar zichtbaar ook kostbaar om in serieproductie te brengen.

Herkenbaar
Dat laatste is ongetwijfeld een reden geweest dat het binnenste van de nieuwe S90 niet zo flamboyant is getekend. Evengoed, dat wat de interieurdesigners er uiteindelijk van hebben gemaakt is zonder meer ook keurig en stijlvol. Dat vonden we immers al bij de XC90. Daarvan lijkt het dashboard als twee druppels water op dat van zijn aanstaande sedanbroer, op de ventilatieroosters direct naast het grote centrale display na. Die zijn bij de S90 relatief smal en verticaal geplaatst, terwijl de XC90 ze wat grover zijn uitgevoerd.

Ook als plug-in hybride
De S90 mag je begin 2016 verwachten. Wanneer precies is niet duidelijk en Volvo kan zomaar hebben besloten nog eventjes te wachten met introduceren nu er al genoeg te genieten valt rond het model.

Exposure die Volvo goed kan gebruiken om de aandacht af te leiden van de 5-serie, A6 en E-klasse. Dat lukt met de S80 niet echt en moet anders. Vandaar ook dat de nieuwe S90 een stuk groter wordt, tjokvol moderne technieken zit en tevens als efficiente T8 Twin Engine plug-in hybride verkrijgbaar zal zijn. Voor de kleinere portemonnee zijn er minder potente viercilinders.

Gerelateerde artikelen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Verplicht languit zitten in Volvo S90 Excellence

Autonieuws
Verplicht languit zitten in Volvo S90 Excellence
> Artikel lezen

R-Design: sportief maatpak voor Volvo S90 & V90

Autonieuws
Volvo S90 & V90
> Artikel lezen

Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje

Autonieuws
Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.