Spyshots

BMW 5-Touring toont Freude am Fahren op Ring

Het hogere E-segment wordt genieten vanaf 2016. Vooral voor het winkelende publiek in die klasse. Want het komt niet vaak voor dat de grootste merken in die klasse vrijwel tegelijk van start gaan met een gloednieuwe generatie van hun speler. Bij BMW is dat de nieuwe 5-serie, waarvan momenteel de Touring de Nürburgring onveilig maakt.

Wordt het een 5-serie, een E-klasse, een A6 of toch een XF? Vanaf 2016 bepaalt merkvoorkeur en/of design mogelijk die uiteindelijke keuze meer dan ooit. Normaliter kan een technisch hoogstandje dat zijn of de factor 'per se het nieuwste van het nieuwste' willen rijden waardoor de één boven de ander wordt verkozen. Maar wat als al de populairste spelers in een autoklasse vrijwel allemaal tegelijk met de laatste stand der techniek worden gepresenteerd? Dan gaat die vlieger minder snel op. De één loopt niet langer voor op de ander. Pre's vervagen. Spannend, spannend… Vooral voor de merken in kwestie en des te leuker voor het winkelende publiek.

Sportiever
Kortom, de 5-serie mag dan momenteel veruit het meest gewild model in z'n klasse zijn, dat kan zomaar veranderen. Immers, ook de concurrentie zal straks veel lichter en moderner zijn dan ooit tevoren. Vandaar dat BMW er naar verluidt voor heeft gekozen terug te gaan naar haar roots. Dat wil zeggen: er wordt gesuggereerd dat de nieuwe 5-serie sportiviteit weer hoog in het vaandel heeft staan. Net zoals bij de generaties die tot begin 21ste eeuw zijn gebouwd. Daarna werd BMW's immers alsmaar softer. Laten we het hopen, want de hogere segmenten kunnen wel wat gezonde sportiviteit en rivaliteit gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen

Tuning & styling
AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.