Spyshots

BMW crossovert vrolijk door met X2

'Hoezo, het modellenaanbod is verzadigd?!' BMW is het daarmee niet eens en gaat vrolijk door met het broeden op weer een crossover-model, vermoedelijk X2 genaamd.

Update 9 november 2015 - Onze illustrator is aan de slag geweest met alle informatie die er tot dusver over de BMW X2 voor handen is en met deze computerschets kwam hij op de proppen. Zou de X2 er echt zo uit komen te zien?

Gaatjesvuller
Als het aan BMW ligt vult het elk gaatje tussen de nog overgebleven modelvarianten en -segmenten op. Zelfs als die er niet langer lijken te zijn door de vele overlap onderling. Een X2 kan er dus nog gerust bij, vindt het Beierse merk, ondanks dat het ook al een X1, X3, X4, X5 en X6 in de etalage heeft staan.

Verwarrende naam
Vergis je overigens niet. X2, hoewel een vermoedelijke modelnaam, doet veronderstellen dat het hier om een coupé-uitvoering van de X1 gaat. Echter op basis van deze spionagefoto's (en die van twee maanden geleden) lijkt het design zowel af te wijken van de X1 en X3 als van de X4 en X6. Bovendien lijkt de X1 vergeleken met dit prototype zowaar een onderdeurtje, maar dat kan vertekend zijn. Oftewel, is BMW van plan de crossover-markt wederom op te schudden met weer iets visueel nieuws?

Eind 2016 al?
Onderhuids kan het haast niet anders dan dat daar bekende techniek schuilgaat. BMW heeft immers zoveel op de plank liggen, daar moet iets bruikbaars tussen zitten. Maar ook omdat er nogal haast zit achter de X2. Het waarom is niet bekend, maar insiders reppen wel degelijk over een komst binnen nu en anderhalf jaar.

Gerelateerde artikelen

BMW zoekt weer een ‘niche’ op met X2

Spyshots
BMW X2
> Artikel lezen

BMW stelt X2 al officieus voor in kleurrijke camo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.