Spyshots

Renault Grand Captur in de maak

Het succes van de Renault Captur krijgt een verder vervolg. Naast de huidige vijfpersoons Captur werkt Renault aan een extra grote versie met mogelijk zeven zitplaatsen. En die noemen wij voor het gemak maar gewoon Grand Captur.

We hebben het bij zowel de Scénic alsook bij de Espace gezien: Grand-versies. Die zijn langer en bieden geen plaats aan vijf, maar aan zeven personen. Dat trucje lijkt Renault ook op de Captur toe te passen. Precies zoals Nissan dat jaren geleden met de Qashqai+2 deed.

Captur+2
Nissan heeft die strategie inmiddels laten varen. Als grote broer van de Qashqai heeft het merk immers de X-Trail gelanceerd. Voor Renault is het overigens wel een bijzondere zet. Die hebben boven de Captur immers ook al een Kadjar. Maar goed, die is er dan weer niet als zevenpersoons. En dat zou de komst van deze grotere Captur verklaren.

Vierwielaandrijving?
Dat de auto wat hoger op zijn poten staat doet vermoeden dat er ook vierwielaandrijving geleverd gaat worden. Als dat zo is dan is dat wel opvallend, geen enkele auto op het Clio-platform - waarop ook de Captur staat - beschikt daarover. Het zou er daardoor op kunnen duiden dat we hier dus te maken krijgen met een Grand Captur, gebouwd op het Kadjar-platform. Al ontgaat ons het nut daarvan weer wel. Genoeg om te speculeren dus. En dat is ook waar we het nu mee moeten doen.

Gerelateerde artikelen

Renault prijst Captur Xmod alias Helly Hansen

Autonieuws
> Artikel lezen

Knap staaltje tuning van Cobra voor Renault Captur

Tuning & styling
Knap staaltje tuning van Cobra voor Renault Captur
> Artikel lezen

Op avontuur met de Renault Captur Helly Hansen

Autonieuws
Op avontuur met de Renault Captur Helly Hansen
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.