Spyshots

Deze nieuwe Audi heet Q2, geen Q1

De naam Q1 is het afgelopen jaar behoorlijk ingeburgerd geraakt. Als we het over Audi's kleinste SUV hadden dan was dat immers de benaming die de ronde deed. Maar dat blijkt veranderd. Audi spreekt nu zelf over de komst van de Q2 als concurrent voor de MINI Countryman.

Tegen het einde van 2013 kondigde Audi officieel de komst van een kleine SUV aan. Toen nog naamloos, maar al snel begon in de wandelgangen de naam Q1 de ronde te doen. Naar het schijnt had Audi zelf liever Q2 gebruikt, maar die was al in gebruik door Alfa Romeo en overname was niet bespreekbaar. Daar is dus blijkbaar iets veranderd. Op de IAA liet Audi's ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg namelijk tegenover IndianAutosblog weten dat er geen Q1, maar een Q2 op komst is.
“Wat design betreft kunnen we met een schuin oog kijken naar de Crosslane Concept.”

Premium alternatief voor Juke
Geheel volgens de in 2013 aangegeven planning zal de Q2 in 2016 op de markt komen. Zijn debuut beleeft hij op de Autosalon van Genève (begin maart) en hij moet vooral klanten weten weg te houden bij de MINI Countryman. Daarnaast maakt Audi de stap door - samen met MINI - de eerste 'premium crossover' in dit compacte segment aan te bieden. En daarmee een hoogwaardig alternatief te bieden voor modellen als de Nissan Juke en Mazda CX-3.

Design, motoren en techniek
Wat design betreft kunnen we met een schuin oog kijken naar de Crosslane Concept die Audi in 2012 al aan ons voorstelde. Vooral de strakke lijnen en prominente grille zullen ook de Q2 sieren.
En technisch? Dat wordt een bekend verhaal. Net als het merendeel van de compacte modellen binnen de Volkswagen Group zal ook de Q2 worden opgebouwd met de MQB-bouwstenen en zodoende beschikken over de bekende TFSI- en TDI-motoren (van 100 tot 200 pk) alsok handgeschakelde en S-tronic versnellingsbakken.

Gerelateerde artikelen

Audi kondigt Q1 aan en geeft voorproefje

Autonieuws
Audi kondigt Q1 aan en geeft voorproefje
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.