Spyshots

Nieuwe SUV van Qoros laat zich zien

Erg lekker gaat het niet met Qoros. Het veelbelovende Chinese merk wil in eigen land maar niet van de grond komen en besloot daarop een Europese lancering uit te stellen. En toch wordt er nu in Europa getest met een mysterieus nieuw model.

Qoros heeft na anderhalf jaar drie modellen op de markt gebracht, te weten de 3 Sedan, 3 Hatch en 3 City SUV. Drie modellen die tegen de verwachting in niet bijster populair zijn, want tot op heden zijn er in totaal slechts 7.000 stuks verkocht, waarvan slechts 51 in Europa. Vandaar dat Qoros heeft besloten zich even terug te trekken uit Europa en zich eerst te richten op de Chinese markt. Des te verrassender is het dat dit prototype nu toch in Europa wordt getest.

Verwarrend

Waar het hier om gaat? Dat is niet duidelijk. Ondanks de camouflage is duidelijk te zien dat deze SUV stijlkenmerken deelt met de andere modellen van Qoros en volgens ingewijden is het platform op dat van de 3 City SUV gebaseerd en dat maakt het geheel ietwat verwarrend. Want waarom zou Qoros nogmaals willen broeden op een SUV dan wel crossover? Zijn ze niet bang om de 3 City SUV te kannibaliseren?

Grote broer?

Het design van dit prototype ligt dicht bij dat van de 3 City SUV, totdat we naar de achterkant kijken. Daar zien we compleet hertekende verlichting die we nog niet eerder op een Qoros zagen. Verder is 'ie iets hoger dan de 3 City SUV en lijkt de auto ook heel iets langer. Zien we hier dan de iets grotere broer van de Chinese crossover? Daar lijkt het op, maar er is nog te weinig bekend over Qoros' toekomstplannen dat dit verhaal nog een vervolg nodig heeft.

Gerelateerde artikelen

Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT

Autonieuws
Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT
> Artikel lezen

Over een andere boeg: Qoros 2 SUV PHEV Concept

Autonieuws
Qoros 2 SUV PHEV
> Artikel lezen

Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor

Autonieuws
Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor
> Artikel lezen

Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen

Autonieuws
Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.