Spyshots

Nieuwe Mercedes E-klasse legt z'n front meer bloot

Begin 2016 wordt 'ie verwacht: de fonkelnieuwe Mercedes E-klasse. En zoals we op deze spyshots kunnen zien is er van het oude design werkelijk niets meer over. De nieuwe E-klasse wordt een S-klasse, maar dan een fractie kleiner.

Update 24 juni 2015 - Nog geen twee dagen na de voorlaatste fotosessie van de nieuwe E-klasse heeft Mercedes besloten het front van een prototype te ontdoen van camouflage. Niet volledig helaas, maar voldoende om een beter beeld te krijgen van het eindresultaat en dat willen de nieuwsgierigen onder ons niet onthouden.

Inleveren die originaliteitsprijs!
De 'meest klassieke Mercedes' is het niet meer. De E-klasse, die zich altijd nadrukkelijk onderscheidde van andere Benz-en, gaat meer op de C- en S-klasse lijken dan ooit tevoren. Een model met vrijwel hetzelfde design, maar dan tussen het middenklasse- en het absolute topsegment in. De originaliteitsprijs zal de E-klasse hiermee niet langer verdienen, maar gezien het succes van de C- en S-klasse zal Mercedes-Benz dat een worst zijn. Het merk is in de verkopen voorbijgestreefd door Audi (met eenzelfde designstrategie), terwijl het juist de bedoeling was jacht te maken op koploper BMW.

Meer ruimte
Het design is niet het enige dat de nieuwe E-klasse deelt met de andere leden van de Mercedes-familie. Zo krijgt de E-klasse ook het Modular Rear Architecture-platform toebedeeld waarop ook de C-klasse staat. Een voordeel hiervan is dat een langere wielbasis mogelijk is zonder meteen te hoeven tornen aan de totale lengte. Meer ruimte achterin is dus zeker te verwachten. Meer dan de S-klasse zal het wel niet zijn, maar hoe anders geldt dat voor de luxe en features. De S is immers al weer even onder ons en de auto-industrie staat niet stil. Zodoende is de verwachting dat de nieuwe E nog weer wat geavanceerder zal zijn dan Mercedes' vlaggenschip. Met welke features ze in Stuttgart op de proppen komen is nog niet bekend, maar, geloof ons, de BMW 7-serie is niet aan de aandacht ontsnapt.

Driecilinders
De nieuwe E-klasse ontkomt tevens niet aan de downsizing-trend, want er gaat worden uitgepakt met nieuwe drie- en viercilindermotoren. Dat klinkt misschien eng in combinatie met een lel van een auto, maar als andere merken ermee wegkomen, waarom dan niet Mercedes. Bovendien zijn zwaar gedownsizede motoren inmiddels geen koffiemolens meer. Zeker wanneer ze samenwerken met (krachtige) elektromotoren. En wees gerust, het palet zal ook zes- en achtcilinders bevatten, met als topper natuurlijk de AMG-versie.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.