Spyshots

Seat's SUV duikt zwaar gecamoufleerd op

Nadat Seat de 20V20 conceptcar heeft gepresenteerd op de Autosalon van Genève hebben we weer goede moed dat die SUV er nu echt komen gaat. Maar goed, de Spanjaarden hebben ons die worst al zo vaak voorgehouden. Dit is echter het keiharde bewijs dat de woorden (ditmaal) niet loos zijn. Dit zwaar gecamoufleerde prototype is namelijk Seat SUV's zoals die in 2016 op de markt komt.

Het verhaal over het wel of niet komen van een SUV annex crossover van Seat zullen we maar niet meer oprakelen. Het belangrijkste nieuws is dat er nu echt een Spaanse SUV in de maak is. En die zal meteen mogen profiteren van het allernieuwste dat de Volkswagen Group in huis heeft. De SUV zal worden opgebouwd uit de MQB-onderdelen en veel van zijn opbouw bovendien delen met de aanstaande - tweede generatie - Tiguan.

Cupra-versie?
Seat zal de SUV gaan leveren met vierwielaandrijving waarbij een elektronisch geregelde Haldex-koppeling de aandrijfkrachten zal moeten verdelen. Een voorwielaangedreven variant is uiteraard ook gepland, er moet immers voldaan kunnen worden aan modellen met een lage uitstoot. Daarover gesproken, Seat zal de auto gaan leveren met viercilinder benzine- en dieselmotoren waarbij de vermogens vermoedelijk uiteen zullen lopen van zo'n 125 tot 184 pk. Om het Spaanse temperament te benadrukken is het wat ons betreft bovendien denkbaar een FR of Cupra-uitvoering op de markt te brengen met de 230 pk sterke motor uit de Golf GTI. De geruchten daarover zijn sterk, dus wie weet!

Weg met de scherpe randjes
Over het design van de SUV valt nog moeilijk iets definitiefs te zeggen. We verwachten veel stijlkenmerken van de 20V20 conceptcar zoals die begin dit jaar in Genève stond, maar de scherpe randjes gaan op het productiemodel veelal verloren. We weten het volgend jaar. Dan zal de auto officieel onthuld worden en concurrenen Nissan (Qashqai), Kia (Sportage) en Honda (CR-V) het klamme zweet moeten bezorgen.

Gerelateerde artikelen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.