Spyshots

Gefacelifte Porsche 911 vrij van camouflage

Nu alle smaaksensaties van de jongste 911 klaar en gelanceerd zijn, kan Porsche weer van voren af aan beginnen met het geleidelijk doorvoeren van een facelift bij al die varianten. Te beginnen met de Carrera-modellen. Onze spionagefotograaf kwam 'm tegen op de Nürburgring, waar druk wordt getest met de subtiel vernieuwde 911.

Update 5 augustus 2015 - Wanneer je denkt dat Porsche niet nog meer van de vernieuwde 911 zal prijsgegeven tot aan zijn onthulling (op de IAA), duikt deze maagdelijk witte Targa met lippenstift-rood dak voor onze camera op. Naakter dan dit wordt 't echt niet!

Subtiel
Om de opfrisbeurt voor de Porsche 911 echt een facelift te noemen, gaat wellicht wat ver. Op het eerste gezicht is het namelijk gewoon de 911 zoals we hem kennen. Kijken we wat beter, dan is pas op te merken dat vooral de bumpers net iets anders van vorm zijn. Verder zien we hertekende verlichting, maar de koplompen behouden uiteraard wel hun kenmerkende vorm. Enkel achter de ronde glas worden er wijzigingen doorgevoerd. Aan de achterkant gaat het er al net zo summier aan toe, al lijken de uitlaatpijpen een stuk dichter bij elkaar te staan dan heden het geval is.

918 Spyder-goodies
Van binnen zal de update voor de 911 waarschijnlijk beter zichtbaar zijn. Naar verluidt krijgt de Elfer de beschikking over een nieuw sportstuurwiel dat visueel overeenkomt met dat van de 918 Spyder en is de interface van het PCM touchscreen verder verbeterd.
Maar het grootste nieuws kan zich wel afspelen onder de kap. Er gaan namelijk geluiden rond dat alle 911's een turbomotor krijgen toebedeeld, en daar kan deze facelift best het startschot voor zijn. Porsche heeft ook al aangekondigd dat er in de toekomst zal worden gewerkt met viercilinders, maar voorlopig zijn die alleen bestemd voor de Cayman en de Boxster. De 911 krijgt nog gewoon z'n vertrouwde zescilinder boxermotor.

Verwacht wordt dat de vernieuwde Porsche 911 gepresenteerd zal worden op de IAA in Frankfurt
.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.