Spyshots

Mercedes C- en S-klasse Cabriolet: een preview

Nog nooit was er een S-klasse Cabriolet en zo ook een dakloze variant van de C-klasse. En nu zullen deze twee zowat tegelijk op de markt verschijnen.

Zowel de C- als de S-klasse Cabriolet worden naar verluidt nog dit jaar aan de wereld voorgesteld. Mercedes-Benz doet er verstandig aan dat moment op verschillende shows te vieren, want beide cabrio's lijken, op hun formaat na, als twee druppels water op elkaar. En dat zou voor verwarring kunnen zorgen.
In de showroom zal je die vergissing niet gauw overkomen: de S-klasse Cabriolet zal namelijk de allerduurste Mercedes worden (de Maybach en Pullman daargelaten) en de C-klasse belooft juist de voordeligste cabriolet van Das Haus te worden. Dus ja, nog goedkoper dan de SLK.

Dubbele taak
Om op dat laatste nog wat dieper in te gaan. De C-klasse Cabriolet moet wel goedkoper zijn dan de SLK, die er vanaf € 48.450,- is, want anders kan 'ie geen vuist maken tegen de BMW 2-serie Cabriolet en A3 Cabriolet van Audi. Die zijn er vanaf 36,5 mille en over een dakloze CLA is nog nooit gesproken, laat staan opgedoken.
Het benaderen van die prijsstelling wordt evenwel nog een hele klus, daar de C-klasse (Sedan) voor minstens € 37.995,- in de boeken staat en het slechts zelden tot nooit voorkomt dat een cabriovariant qua prijs gunstiger uitvalt dan de sedan waarop 'ie is gebaseerd. Oftewel, de open C-klasse zal van zeer goede huize moeten komen wil het de potentiële koper weghouden van de (veel) goedkopere concurrentie uit München en Ingolstadt. Toch geven wij de Mercedes een kans. De C-Cabrio wordt namelijk ook klaargestoomd om het winkelende publiek in de klasse van de 4-serie Cabriolet en A5 Cabriolet te verleiden. Precies, daar waar normaliter de E-klasse Cabriolet actief is – maar die vanaf zijn nieuwe generatie een trede hogerop de ladder zal klimmen.

Mini S-Cabrio
Eén van de tactieken om de C-klasse van twee walletjes te (kunnen) laten eten is door tijdens de ontwikkeling veelvuldig met een schuin oog naar de S-klasse Cabriolet te kijken. Vond je de open S-klasse al bijzonder stijlvol en elegant, de C-klasse Cabriolet heeft ook zo zijn charmes. Een groot aandeel hierin is de stoffen kap. Die lijkt ondanks de vele camouflage heel mooi geïntegreerd te zijn in de rest van het exterieurdesign. Over de binnenzijde hoef je je niet druk te maken; die is krek eender aan de sedanvariant en daarmee zeker net een mini-S-klasse.

Gerelateerde artikelen

Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld

Tuning & styling
Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/h over de Autobahn

Tuning & styling
Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/ over de Autobahn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.