Spyshots

Toch nog een nieuwe Renault Laguna

Renault is geen Renault zonder middengrote (zaken)sedan. Toch werd er langzamerhand gevreesd dat de Laguna geen opvolger zou krijgen, aangezien het al zo lang angstvallig stil is rond het model. Maar zie hier: de nieuwe Laguna is onderweg naar 2016.

Hoe kwalitatief annex betrouwbaar de Renault Laguna tegenwoordig ook mag zijn, de in het verleden veelvuldig geopenbaarde technische problemen hebben de ooit zeer gewilde Fransoos zoveel imagoschade berokkend, dat de verkoop ervan een enorme duikvlucht heeft genomen. De Laguna is een zakenauto in de marge geworden en niet enkel in zijn segment. Er gaan dan ook geluiden op dat Renault afscheid gaat nemen van de Laguna-naam, in de hoop dat het hierdoor niet langer wordt achtervolgd.

D-segmenter met allure E-klasse
Als automerk hoop je nooit zoiets als bovenstaande mee te maken. Toch gaat Renault er niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, de Fransen geven aan juist extra energie te halen uit de (vroegere) klachten jegens de Laguna. Of eigenlijk gezegd, Laurens van den Acker die zich hoofdverantwoordelijk houdt voor het design van de nieuwe Laguna. En de Nederlandse tekenmeester steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: 'De nieuwe Laguna zal een zakensedan zijn die je schaamteloos naast een BMW of Mercedes kunt parkeren, zonder pardon voor het wybertje-embleem voorop de neus.'
Hoewel wij zeker niet vies zijn van een gezonde dosis enthousiasme, zal ook Van den Acker zich het levensverhaal van de Vel Satis ongetwijfeld nog kunnen herinneren. Maar goed, we laten ons evengoed graag verrassen. De nieuwe Laguna belooft in elk geval weer een echte D-segmenter te worden, maar ditmaal met de allure van een E-segmenter. Oftewel, Volkswagen Passat, u zijt gewaarschuwd!

Gerelateerde artikelen

Eerste foto's Renault Talisman gelekt

Autonieuws
Eerste foto's Renault Talisman gelekt
> Artikel lezen

Opvolger Renault Laguna heet Talisman

Autonieuws
Renault Talisman
> Artikel lezen

Alle prijzen van de Renault Talisman (Estate)

Autonieuws
Alle prijzen van de Renault Talisman (Estate)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.