Spyshots

Eerste levensteken van Mercedes-Benz C-klasse Coupé

De eerste generatie C-klasse Coupé zal een relatief korte carrière kennen. Bij de volgende generatie pakt Mercedes-Benz dat anders aan. Begin 2016 moet die van de band rollen, uiteraard op basis van de nog niet zo lang geleden gelanceerde C.

De huidige C-klasse Coupé prijkt nog altijd in de prijslijsten maar is nog gebaseerd op de vorige generatie C-klasse. Nu de geheel nieuwe vierdeurs C-klasse te koop is schatten we zo in dat dat niet bevorderlijk is voor de verkopen van dat model. Daarom wil Mercedes een beetje haast zetten achter de nieuwe C-Coupé. In grote lijnen is die al klaar zoals je op deze foto's kunt zien. Nu is de fase aangebroken om de eerste testkilometers in de praktijk te doorstaan.

Spieken bij de 4-serie
Hoewel Mercedes er onlangs juist voor heeft gekozen een vereenvoudigde modelnamenpolitiek door te voeren, heeft het evenwel leer getrokken uit de tactiek van con-collega BMW. Net als de 4-serie ten opzichte van de 3-serie zal de C-klasse Coupé in vergelijk met de C-klasse Sedan een sportievere voetenafdruk bevatten. Dat houdt zoal in een grotere spoorbreedte achter en eveneens een iets agressiever design. Met name van achteren zal de C-Coupé een tikkeltje breder zijn dan z'n vierdeurs-broeder. Als vanzelfsprekend in combinatie met een lager en sterk aflopende daklijn.

Ook als Cabriolet
Het motorpalet komt dan weer zo goed als volledig overeen met de C-klasse (Estate). Idem dito voor de later te volgen C-klasse Cabriolet. De smaakmaker van het gamma zal de AMG zijn, voorzien van dubbel geblazen 4.0 liter V8. Of wordt dat een herhaling van de Black Series, Mercedes?

Gerelateerde artikelen

Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille

Autonieuws
Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille
> Artikel lezen

Hardcore Mercedes-AMG C 63 R Coupé doet watertanden

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 Coupé ook als Edition 1

Autonieuws
Mercedes-AMG C 63 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 43 Coupé: voor als 't wat minder mag zijn

Autonieuws
Mercedes-AMG C 43 Coupé toont zijn spieren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.