Spyshots

Maserati Levante ben jij dit echt?!

We kunnen het ons niet voorstellen. We willen het niet. En toch is dit toch echt een prototype van de Levante, de eerste Maserati op hoge poten ooit.

De komende jaren kunnen we heel wat SUV's van exclusieve automerken tegemoet zien. Zo hoopt Bentley in 2016 de Bentayga van de band te kunnen laten rollen, werkt Jaguar achter de schermen aan de F-Pace, is Lamborghini nog altijd in dubio of een verre nazaat van haar LM002 voor herhaling vatbaar is, en buigt Maserati zich over de Levante. Volgens eerdere berichten zou die laatste al klaar moeten zijn. Maar zoals je op deze foto's kunt zien is dat niet gelukt. Verre van zelfs, want de Levante heeft nog niet eens een eigen koets. Als een mule op provisorische basis van de Ghibli wordt de Levante momenteel zwaar aan diverse tests onderworpen in de punt van Scandinavië.

Sport-SUV
Pfieww! Ja, zo'n momentje beleefden wij ook. Maar gelukkig zal dit koetswerk dus niet het eindresultaat zijn. Wat dat wel is, weten ook wij niet precies. Het zal ongetwijfeld in de lijn liggen met de Kubang uit 2011. Vrij zeker is in elk geval dat het platform ontleend wordt van de Quattroporte, vermengt met de genen van zustermerk Jeep. Een beetje terreinwaardigheid moet de Levante immers toch wel bevatten, ook al zal 99% van de kopers nooit en te nimmer het onverhard opzoeken.
Nee, de Levante belooft, hoog of niet, zo veel mogelijk een echte Maserati te worden. Als het even kan nog meer sport-SUV dan de Cayenne. Krachtige motoren moeten daaraan bijdragen. Zo zal het palet tenminste bestaan uit drie krachtbronnen: een 410 pk sterke, dubbele geblazen V6-benzine, de beresterke V8 van de Quattroporte en een V6-diesel, goed voor 275 pk.

50.000 keer
Schijnbaar heeft de Maserati Levante dus enige vertraging opgelopen, maar wanneer hij nu precies geïntroduceerd gaat worden is onduidelijk. De verwachtingen liggen in elk geval torenhoog. Ook bij Fiat, dat niet voor niets liefst 1 miljard in dit project heeft gestoken en haar zinnen heeft gezet op een productieaantal van minstens 50.000 stuks.

Gerelateerde artikelen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Maserati Levante

Autonieuws
Nieuwe details rond Maserati Levante
> Artikel lezen

Maserati geeft komende modellen hun naam

Autonieuws
Maserati geeft komende modellen hun naam
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.