Spyshots

Nieuwe Skoda Superb loopt rood aan

Waar Skoda zelf de eerste spyshots van de nieuwe Superb al naar buiten gebracht hebben we nu een nog beter beeld van de auto. Onze eigen spionagefotograaf wist een prototype te betrappen. Het lijkt op het eerste oog misschien dat er amper een poging gedaan is met het camoufleren, echter leert het dat schijn bedriegt.

Je zou vermoeden dat hier een rood gelakte Superb rondrijdt. Maar kijk eens goed, er is namelijk rood tape gebruikt om de auto te camoufleren. Heel vakkundig werden de belangrijkste en meest kenmerkende lijnen nog weggewerkt. Desondanks laat het design vrij weinig meer tot verbeelding over, helemaal met de recentelijk vrijgekomen schets.
Deze foto’s tonen onfortuinlijk niet de nieuwe LED-koplampen van de Superb, maar waarschijnlijk Xenon-exemplaren. De LED-verlichting verwachten wij daarom op duurdere modellen als standaard en bij de basismodellen als optioneel.

Meetlint
Dat hij nog groter wordt dan de huidige generatie was al bekend. Nu weten we echter wat we moeten verwachten. Denk aan een groeispurt van 20 mm in de lengte en 50 mm in de breedte. De wielbasis meet 2.826 mm, een extra 75 mm dan heden. Indien dit de daadwerkelijke afmetingen zijn, zal het één van de grootste modellen op het MQB-platform worden. Tevens neemt de hoofdruimte toe door de stoelen lager te plaatsen.
In tegenstelling tot eerdere berichten worden er nu maten van de kofferbak benoemd die iets kleiner zijn dan het huidige model. Deze meet 633 en 1.865 liter, waar de nieuwe naar alle waarschijnlijk over 625 en 1.760 liter beschikt. Wat het gewicht betreft zal deze logischerwijs dalen, en wel met 75 kilogram.

Onder de motorkap
Door gebruik te maken van de MQB-bouwstenen van moederconcern Volkswagen kan Skoda ook putten uit die motoren. Hierdoor zijn er geruchten dat de huidige 3.6 liter V6 zal worden vervangen door een tweeliter turbomotor. De aandrijving gaat (optioneel) naar alle vier de wielen door middel van een zeventraps DSG. Daarnaast zullen er naar alle waarschijnlijk minstens twee versies van de 2.0 TDI en een 1.6 TDI zijn weg vinden naar het instapmodel.

Elektriciteit
Werwacht bij de nieuwe Superb binnenkort tevens de mogelijkheid om een elektrische uitvoering in de showroom te vinden. Hij kan namelijk de aandrijflijn van de Passat GTE lenen en gebruik maken van een 1.4 liter geblazen benzinemotor die samen met de elektrische motor voor 218 pk zorgt. Dit vermogen wordt daarna naar de voorwielen gestuurd. De Skoda zal waarschijnlijk op enkel elektriciteit 50 kilometer kunnen afleggen.

Gerelateerde artikelen

‘Nieuwe Skoda Superb in potlood gehuld’

Autonieuws
‘Nieuwe Skoda Superb in potlood gehuld’
> Artikel lezen

Update: nog meer exclusieve foto's nieuwe Skoda Superb

Autonieuws
Skoda begint af te tellen naar nieuwe Superb
> Artikel lezen

'Nieuwste Skoda is superb aan Passat'

Autonieuws
Schets nieuwe Skoda Superb verduidelijkt beeldvorming
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

‘Frisse wind door volgende Skoda Superb’

Autonieuws
‘Frisse wind door volgende Skoda Superb’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.