Spyshots

Achterzijde van BMW 3-serie ook op de schop

De eerste facelift voor de BMW 3-serie is grondiger dan aanvankelijk werd aangenomen. Dit zijn de laatste foto’s van een prototype waarbij ook de achterzijde verpakt is in camouflage.

De reden dat de 3-serie een opfrisbeurt krijgt is natuurlijk de komst van kapers op de kust, zoals de Mercedes-Benz C-klasse en Jaguar XE. Maar ook de Volkswagen Passat en Ford Mondeo moeten niet langer onderschat worden. Bovendien staat er een nieuwe generatie Audi A4 op stapel, en die wil BMW natuurlijk nog snel even voor zijn.

Laatste stand der techniek
De camouflage dat nu ook aan de achterzijde te vinden is mag dan heel wat vermoeden, toch denken we niet dat BMW het exterieur van de 3-serie compleet overhoop haalt. Bestaande klandizie zal daarvan niet gediend zijn en zo’n beetje elke ondernemer weet dat bestaande klanten moeilijker zijn te behouden dan het werven van nieuwe. Optisch zal BMW dus erg behouden te werk gaan. Toch is er wel degelijk nieuws te melden. LED-koplampen bijvoorbeeld in plaats van Xenon als optie. Achteraan lijken de lichtbalken ook net even anders te zijn dan nu. En de 3-serie zal weer helemaal bijtijds worden met de laatste stand der techniek qua snufjes, overgewaaid vanuit de 5-serie.

Driecilinder
Onderhuids vinden de grootste wijzigingen plaats, denk maar gerust aan een revolutie. Er gaan namelijk geluiden op dat de vernieuwde 3-serie straks – aan de onderkant van het motorenprogramma – voorzien is met de 1.5 liter 3-cilinder, bekend uit de Mini Cooper. Niet eerder durfde een massafabrikant het aan zo weinig cilinders (zonder hybride-aandrijving) toe te passen bij een grote middenklasser. Met enige ingehouden spanning houden we dit bijzondere nieuws dus in de gaten, ook al weten we reeds wat dit blok in z’n mars heeft.

Wanneer de vernieuwde 3-serie wordt geïntroduceerd is onbekend. BMW heeft het niet zo op grote, mondiale autoshows dus het kan zomaar zijn dat ‘ie ineens opduikt.

Gerelateerde artikelen

Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak

Spyshots
Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Officieel: BMW 3-serie Gran Turismo

Autonieuws
Officieel: BMW 3-serie Gran Turismo
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.