Spyshots

Seat's langverwachte crossover naar grotere hoogtes

Crossovers gaan als warme broodjes over de toonbank en vele merken willen een graantje meepikken. Seat blijft hierin achter omdat zij na vele studiemodellen nog steeds geen productierijpe crossover hebben. Maar beter laat dan nooit zolang de animo aanhoudt, nietwaar. Dit zijn de beste foto's van Seat's toekomstige crossover tot nu toe.

Een idee voor een crossover staat al een tijd bij Seat op de planning, maar het is er nooit van gekomen. In 2007 toonden zij met de Tribu de eerste tekenen van een Spaanse crossover, echter is deze hierna in de ijskast gezet. In 2011 werd opnieuw een studiemodel getoond met de naam IBX, waarna in november 2012 de uiteindelijke goedkeuring volgde. De Spanjaarden zijn na dit bericht direct aan de slag gegaan en de tot nu toe naamloze crossover heeft zijn eerste meters er al op zitten.

Aandrijvingen
Ditmaal is de auto gespot hoog in de Alpen waar Seat het inmiddels bekende MQB-platform aan de tand voelt. Het merk is hiermee niet geheel onbekend, omdat de Leon ook deze modulaire bodemgroep gebruikt. Met dit platform is er de keuze uit voor- als vierwielaandrijving, wat beide mogelijk zal zijn op Seat's eigen Tiguan. Ook kan er gekozen worden uit handmatige en automatische transmissies die gekoppeld zijn aan een viercilinder en benzine of diesel lusten. Het grootste geheim is eigenlijk het design, maar het formaat is al wel redelijk goed in te schatten. Waarschijnlijk zijn de afmetingen vergelijkbaar met die van de Nissan Qashqai.

We verwachten Seat's nieuwste tijdens de Autosalon van Genève. Mogelijk nog als conceptcar, met een productiemodel een half jaar later tijdens de IAA in Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

Ook Seat wil het gaan maken in China

Autonieuws
> Artikel lezen

Toekomstblik: Seat Tribu SUV concept

Autonieuws
Toekomstblik: Seat Tribu SUV concept
> Artikel lezen

Schot in de Seat-zaak rond langverwachte crossover

Spyshots
Schot in de Seat-zaak rondom langverwachte crossover
> Artikel lezen

Seat Tarraco voor 't eerst naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.