Spyshots

Dit is de Opel Karl!

Na een eerste teaser hebben we nu de Opel Karl als prototype op beeld te pakken. De Duitsers hebben de A-segmenter knap voor zichzelf weten te houden, want de lancering staat al gepland in de loop van 2015. Maar deze foto's geven wel eindelijk een goede indruk van de Karl.

Opel doet haar best om een comeback te maken, zeker nu het vrij baan van moederbedrijf General Motors heeft gekregen nadat deze Chevrolet per 2015 doet vertrekken uit Europa. Een van Opel's nieuwe modellen waarvan men veel verwacht is de reeds aangekondigde Karl, een A-segmenter op het (prijs)niveau van het Volkswagen- en PSA/Toyota-trio. Inmiddels is die auto zover dat 'ie in zijn productiekostuum testkilometers mag maken en onze fotograaf was er als de kippen bij daarvan enkele kiekjes te schieten.

5-deurs
Ondanks dat de Opel Karl al binnen nu en pak 'm beet driekwart jaar klaar moet zijn, weten we nog vrij weinig van de auto. Het enige dat we reeds weten is dat de lengte 3,68 meter, wat slechts 2 centimeter korter is dan de Adam, en dat een van de beschikbare motoren Opel's nieuwe 1.0 liter driecilinder zal zijn. Verder bestaat het vermoeden dat de Karl enkel als 5-deurs wordt geleverd en het showdebuut gepland staat tijdens de Autosalon van Genève, begin maart. 

Gerelateerde artikelen

Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan

Autonieuws
Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan
> Artikel lezen

Opel kondigt instapmodel genaamd Karl aan

Autonieuws
Opel kondigt instapmodel genaamd Karl aan
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Opel Adam met 3-cilinder heeft vanafprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.