Spyshots

Mercedes-Benz GLE Coupé ontdoet zich van veel camouflage

Vergeet MLC gerust weer. De aanstaande Mercedes M-klasse Coupé (om het nog ingewikkelder te maken) zal definitief door het leven gaan als GLE Coupé. Begin 2015 zal deze regelrechte tegenhanger van de BMW X6 worden gepresenteerd en nu is des te meer zichtbaar dat 'ie als twee druppels water op de conceptversie zal lijken.

Nu de GLE Coupé heel veel naakter rondrijdt is goed te zien hoe trouw Mercedes blijft aan de Concept Coupe SUV, het studiemodel dat voorafging. Die witte, plakgrage vuilniszakken die het front en de achterzijde nog moeten verhullen zijn dus enkel een formaliteit. Er is zelfs niet eens een heel scherp oog voor nodig om te ontdekken welk design erachter schuilgaat. De koplampen, grille en het bumperwerk is bijna identiek aan dat van de eerdere conceptcar in Beijing. Over de definitieve bilpartij valt minder snel die conclusie te trekken, maar erg schokkend zullen de verschillen niet zijn.

Simultaan met X6
Als we de berichten moeten geloven beleeft de GLE Coupé tijdens de NAIAS in Detroit, begin januari, zijn wereldpremière, gevolgd door de marktintroductie in het voorjaar. Beter kan Mercedes niet timen, want in diezelfde periode zet BMW de nieuwe X6 bij de dealer. En reken maar dat beide coupé-SUV's aan elkaar gewaagd zullen zijn, wat in het bijzonder voor de geïnteresseerde in een van deze twee auto's ideaal uitkomt. Beter vallen appels en appels immers niet me elkaar te vergelijken voor het maken van de juiste keuze.

Prijspositionering
Naar verluidt krijgt de GLE Coupé de beschikking over dezelfde motoren als de M-klasse. En die wetenschap kan wel eens alsnog in het voordeel werken van de GLE Coupé tegen opzichte van zijn aartsrivaal. BMW levert de nieuwe X6 in eerste instantie enkel met haar sterkste zes- en achtcilinders en dat drijft de vanafprijs natuurlijk op, ook al is het model er een stuk goedkoper op geworden met een starttarief van 88 mille. Ter indicatie: de voordeligste M-klasse, de vier cilinders tellende M 250 CDI, is er ‘al’ vanaf een kleine 72 mille, en hoewel de GLE Coupé boven de M zal worden gepositioneerd, zal dat echt geen 16 mille gaan schelen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen

Autonieuws
Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen
> Artikel lezen

Mercedes MLC 63 AMG doet een knappe 'stoppie'

Spyshots
Mercedes MLC 63 AMG doet een knappe 'stoppie'
> Artikel lezen

Topcar vertimmert Mercedes GLE Coupé

Tuning & styling
Topcar vertimmert Mercedes GLE Coupé
> Artikel lezen

Mercedes MLC 63 AMG opent jacht op X6 M

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.