Spyshots

Monza Concept inspireert nieuwe Opel Astra

Vleugeldeuren kun je op je buik schrijven, maar als we de berichten moeten geloven ontleent de nieuwe Opel Astra wel degelijk trekjes van de spectaculaire Opel Monza Concept.

Wat die veelbelovende trekjes dan precies zijn, houdt Opel vooralsnog graag voor zichzelf. Ook dit zonet gefotografeerde prototype van de nieuwe Astra is rondom nog altijd gehuld onder een dikke laag camouflage. Sterker, zo op het eerste oog is de auto meer van hetzelfde en dat terwijl de nieuwe Astra gepland staat om geïntroduceerd te worden in 2015. Vermoedelijk op de IAA Frankfurt, volgend jaar september.

Digitaal instrumentarium?
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de Monza Concept niet ter inspiratie dient voor de buiten- maar de binnenzijde van de Astra. De laatste jaren is daar door de auto-industrie vooral een serieuze stap gemaakt. Vergevorderde multimedia, diverse online functies, noise cancelling voor een stiller interieur, head-up display en niet te vergeten het volledig digitale instrumentarium. Vooral dat laatste snufje wordt in hoog tempo door diverse autofabrikanten omarmd. Ook Opel is ervan gecharmeerd getuige – jawel – de Monza Concept. Zou de nieuwe Astra diens (ganse) digitale dashboard dan ontlenen van de Monza, eventueel uit te breiden met het geavanceerde online-infotainmentsysteem? Dat zou wat zijn, zeg!

150 kg lichter graag
Zeker is in elk geval dat de Astra een stuk lichter wordt dankzij een gloednieuw zogeheten D2XX-platform. Tot wel 100 kilogram. Dat is een mooie opsteker, al zou Opel met 150 kilogram besparing pas echt een inhaalslag maken. De huidige Astra is dit gewicht namelijk al gauw zwaarder dan de reeds gepresenteerde (en ook weer lichter geworden) concurrentie. Ter vergelijking: de Peugeot 308 1.2 VTi weegt 1.050 kilogram versus 1.275 kilogram voor de Opel Astra 1.4 Ecoflex. Motorisch was Opel al een sprint aan het trekken met in de hand tal van nieuwe aandrijflijnen, waaronder een moderne 1.0 liter driecilinder-turbobenzinemotor. Deze komt ook in de nieuwe Astra te hangen.

Gerelateerde artikelen

Toekomstige Opel Astra voor het eerst op pad

Spyshots
Opel stuurt nieuwe, belangrijke Astra voor het eerst op pad
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.