Spyshots

Minieme facelift voor Mazda CX-5

Mazda’s CX-5 noteert wereldwijd geweldige verkoopcijfers. En dat wil Mazda vanzelfsprekend op dat niveau houden. Om de concurrentie voor dan wel bij te blijven wil Mazda haar crossover uiteraard in topconditie houden. Een facelift is na drie jaar dan pure noodzaak.

Mazda's CX-5 is het op één na best verkopende model van de Japanners. En dat heeft hij niet in de laatste plaats te danken aan de aansprekende styling. Mazda schoot recht in de roos met haar Kodo-designtaal. Maar ook daarop heeft de tands des tijds invloed. Op de onlangs onthulde gloednieuwe Mazda2 werd de designtaal verder doorontwikkeld en ook voor de CX-5 zal die doorontwikkeling gaan gelden.

Puntjes op de i
Het prototype dat we hier op de foto's zien geeft een glimp weer van de wijzigingen die Mazda door gaat voeren bij de facelift. Minimale wijzigingen, maar waarschijnlijk voldoende om de CX-5 aan de top te houden. We noteren een vernieuwde grille, aangepaste lichtunits en een licht bijgeschaafde bumper. De puntjes op de i zullen we maar zeggen.

Geen technische verrassingen
Onderhuids verwachten we amper tot geen modificaties. De CX-5 was bij zijn introductie drie jaar geleden het eerste model op Mazda's gloednieuwe SkyActiv-techniek en daarmee nog zeer modern. Reken op een paar kleine optimalisaties om het onderstel net iets comfortabeler te maken (veelgehoorde kritiek) en een nog net iets verder verfijnde transmissie. Motorisch kunnen wij ons amper voorstellen dat de Japanners een verrassing in petto hebben, ook die zijn immers drie jaar geleden gloednieuw gepresenteerd. Wat ons betreft zou het mooi zijn als men ook het interieur nog wat verder verfijnd, maar daarover is aan de hand van deze spyshots niets te zeggen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier
> Artikel lezen

Mazda CX-5 is Occasion van het Jaar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda benoemt doelgroepen en prijst CX-5

Autonieuws
Mazda benoemt doelgroepen en prijst CX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.