Spyshots

BMW 2-serie Family Tourer halfnaakt

Toegegeven, ook wij hebben de 2-serie Active Tourer nog niet helemaal omarmd, maar begrijpen BMW’s keuze voor een MPV anderzijds. De tweede variant is intussen ook op komst, voor het gemak maar even 2-serie Family Tourer genoemd, want goed voor 7 zitplaatsen.

Omdat BMW gewoon heerlijke rijijzers blijft bouwen kunnen we begrip opbrengen voor strategisch gekozen MPV’s. De 2-serie Family Tourer is na de Active Tourer de volgende, en voor zover wij weten ook de laatste. In elk geval voorlopig. Dus mensen die altijd al van een BMW hebben gedroomd, maar te maken hebben met de routine van een groot gezin, zie jullie kans schoon.

Noodzitjes
Let wel, voordat je helemaal enthousiast gaat zitten maken willen we je mededelen dat de derde zitrij bij de 2-serie Family Tourer geen volwaardige zitplaatsen zijn. Voor nood of kleine kinderen is het prima, maar volwassenen hebben daar niets te zoeken. Dit oordeel durven wij gerust nu al te maken op basis van eerdere spyshots, waar we de 5- en 7-zits 2-serie zij-aan-zij hebben vergeleken. Kijk anders zelf nog maar eens goed naar die vergelijkende foto’s en je zal eveneens concluderen dat de extra lengte van de Family Tourer ‘m vooral in de overhang achter zit. De wielbasis is krek eender aan de Active Tourer, dus daar komt de welkome beenruimte voor de achterste passagiers niet vandaan. Maar goed, meten is weten en voor het werkelijke oordeel moeten we zodoende nog wachten tot het model is gelanceerd. Dat zal vermoedelijk op de Autosalon van Genève zijn, begin maart volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Autotest | BMW 2-serie Active Tourer

Autotests
BMW 2-serie Active Tourer
> Artikel lezen

Officieel: BMW 2-serie Active Tourer (inclusief richtprijs)

Autonieuws
Officieel: BMW 2-serie Active Tourer (incl. prijs)
> Artikel lezen

Prijzen BMW 2-serie Active Tourer bekend

Autonieuws
Prijzen BMW 2-serie Active Tourer bekend
> Artikel lezen

5- en 7-zits BMW 1-serie GT zij-aan-zij

Spyshots
5- en 7-zits BMW 1-serie GT zij-aan-zij
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.