Spyshots

BMW M2 haast zich naar medio 2015

Als je eens wist hoe geweldig de M235i al rijdt (autotest verschijnt binnenkort), dan belooft dat veel voor de BMW M2. Heel veel. Hier gaat ‘ie, in voorbereiding op een introductie rond de zomer van 2015.

Natuurlijk zijn de nieuwe BMW M3 en M4 op de toppen van hun kunnen heer en meester, maar als allround rijijzer zou de M235i ten opzichte van die twee geweldenaren wel eens de betere bang for the buck kunnen leveren. Ze schelen immers de helft in prijs. Dus als de aanstormende M2 ook maar iets van 20% fijner stuurt dan de M235i, dan ligt kanalisatie op de M-vloer serieus op de loer. Een gevaar waar BWM M eigenlijk in het verleden al eens mee te maken kreeg, toen het de (misschien iets te) begeerlijke 1-serie Coupé lanceerde.

Anabolen

Genoeg over het verleden of wat feitelijk slechts giswerk is van wat komen gaat. Wat kun je van de M2 verwachten? Nou, in elk geval een anabolen-uiterlijk. Dat is nu nog niet goed te zien, maar als straks die psychedelisch wrap is verdwenen en de auto een schreeuwend kleurtje heeft ontvangen, dan komen die uitgeklopte wielkasten vóór en bredere heupen achter ongetwijfeld uitstekend uit de verf. De bredere koets is overigens niet enkel show, zowel voor- als achteraan is de spoorbreedte ook daadwerkelijk toegenomen voor een scherper rijgedrag. Nu al niet te missen zijn de vier uitlaatpijpen, die relatief ver naar binnen staan. Inmiddels een handelsmerk van BMW M.

380 pk

Met 327 pk voor de M235i en 431 pk voor de M3 en M4 zal de M2 daar tussenin gaan zitten. Reken op zo’n 380 pk, naar verluidt geproduceerd door een verder opgevoerde 3.0 liter zes-in-lijn en één TwinPower-turbo. Intern staat deze krachtbron te boek als ‘N55’ en dat is voor de goede orde een andere drieliter dan in de M3 en M4. Die heeft namelijk twee (kleine) turbo’s. Nu willen we geen valse geruchten aanwakkeren, maar dit nieuwere M-blok zou ook in de M2 moeten kunnen passen, schatten we zo in.

Gerelateerde artikelen

Slechts 12 keer BMW M235i Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW M235i Racing testlaboratorium voor M2'

Autonieuws
BMW M235i Racing laboratorium voor M2?
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.