Spyshots

Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak

De nieuwe C-klasse rijdt weliswaar niet zo strak als een 3-serie, het is BMW niet ontgaan dat pers en publiek lovend is over dat wat Mercedes-Benz heeft klaargespeeld. Actie in de Beierse tent dus.

Omdat de BMW 3-serie zich feitelijk nog in z’n jeugdjaren bevindt, staat slechts een milde facelift op stapel. Iets strakkere bumpers, fijner geknepen lichtunits misschien, minimale interieurupdates, snufjes van de 5- en 7-serie, dat soort kleine zaken. Van kraaienpootjes is immers nog geen sprake, maar het model moet wel bij blijven om de oprukkende concurrentie tegenstand te blijven bieden. De nieuwe C-klasse is er daar zeker een van, maar ook de binnenkort te onthullen Jaguar XE. En wat te denken van de achtste generatie Volkswagen Passat. Die Duitser staat namelijk behoorlijk ‘premium’ te wezen.

Mini-motoren
Geen grote visuele wijzigingen dus. In plaats daarvan lijkt de vernieuwde 3-serie (Touring) zich sterk te maken met een zo laag mogelijk brandstofverbranding. Want jawel, volgens welingelichte bronnen durft BMW het aan de Dreier te voorzien van hun 1.5 liter driecilinder, bekend uit de Mini Cooper. Zowel de benzine- als de diesel-variant. Op zich zal de 3-serie daarmee best uit de voeten kunnen, want deze driepitters leveren respectievelijk 136 en 116 pk. En dat is exact evenveel als de huidige, elk vier cilinders tellende 316i en 316d.

Voor wanneer de vernieuwde BMW 3-serie (Touring) precies gepland staat om geïntroduceerd te worden is onbekend. De Autosalon van Parijs, begin oktober, is een goede kanshebber. 

Gerelateerde artikelen

Autotest | Mercedes-Benz C-klasse Estate

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz C-klasse Estate
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.