Spyshots

Renault’s nieuwe pocket rocket, de Twingo RS

Als we de reacties zo peilen, dan heeft Renault mogelijk goud in handen met de nieuwe Twingo. En het lijkt dat de Fransen daar maximaal van willen profiteren door sneller dan verwacht de doorgaans heetste uitvoering van alle Twingo’s te lanceren, de RS.

Vanwaar dat woordje ‘doorgaans’ zal je misschien denken. Wel, wij hebben sterk het vermoeden dat de RS voor het eerst in de geschiedenis van de Twingo niet het leveringsprogramma zal (blijven) aanvoeren. Die gedachte wordt niet gevoed door de eventuele terugkeer van de (mogelijk opnieuw technisch identieke) Twingo RS Gordini, maar de TwinFun Concept. Wellicht kun je je dit blauwe monstertje nog wel herinneren. Nog voor de nieuwe Twingo officieel werd gepresenteerd zagen we ‘m opduiken en de vele hints naar de illustere Renault 5 GT Turbo die het liet ontvallen kunnen welhaast geen toeval zijn. Oftewel, wij verwachten op termijn nog een Twingo boven de RS-uitvoering.

De 1.2 TCe, past die?
Maar goed, zover is het nog niet. Terug naar de nieuwe Twingo RS. Ook die belooft weer een aangename pocket rocket te worden. Tegelijkertijd zaait de nieuwe RS enige onzekerheid. Want zoals je wellicht weet schopt de meest voor de hand liggende donor voor de RS, de Twingo 0.9 TCe, het niet verder dan drie cilinders. Bedeeld met een turbo of niet, de 133 pk van de huidige generatie RS overklassen (wat de markt eist!) zal niet meevallen in combinatie met zo’n piepklein motorvolume. Met de technisch vergelijkbare 1.2 TCe-viercilindertruco lukt dat ongetwijfeld, maar of die tussen de linker en rechter wielkast van de nieuwe Twingo te wurmen valt…?

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Renault Twingo geeft zomerkriebels

Fotogalleries
Nieuwe Renault Twingo geeft zomerkriebels
> Artikel lezen

Vanafprijs nieuwe Renault Twingo net onder tien mille

Autonieuws
Vanafprijs nieuwe Renault Twingo net onder tien mille
> Artikel lezen

In detail: de nieuwe Renault Twingo

Autonieuws
In detail: de nieuwe Renault Twingo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.