Spyshots

Hyundai ix35 geeft zich meer bloot

Een bordeauxrood prototype van de toekomstige Hyundai ix35 heeft aan camouflage verloren. Het lijnenspel is hierdoor meer bloot komen te liggen, waardoor we er zo goed als zeker van zijn geworden dat het model te beschrijven valt als een kleine Sante Fe.

Toen Hyundai in het najaar van 2012 de laatste generatie Sante Fe introduceerde waren de reacties van pers en publiek erg lovend. Niet alleen het design kon bekoren, maar eigenlijk de algehele indruk. Pittige prijzen – als gevolg van gewijzigde autoheffingen – zorgen er echter voor dat de Sante Fe nooit meer de kaskraker in Nederland zal worden die hij ooit was. Maar gelukkig verschijnt medio 2015 de nieuwe ix35. Optisch zal die namelijk veel overkomsten hebben met zijn grotere broer, dat is nu wel duidelijk geworden, maar dan tegen aantrekkelijkere prijzen.

Turbo graag!
Met een strakker design – dat naar verwachting een breder publiek zal aanspreken dan de nogal smaakgevoelige vormen van de huidige generatie Hyundai’s – maakt de nieuwe ix35 alvast een goede indruk. Hopelijk kan het model dat ook vasthouden al hij eenmaal is gelanceerd en daarmee duiden we op de beschikbaar gestelde motoren. Want wat dat betreft schuift Hyundai momenteel niet het beste dat het in huis heeft naar voren. De CRDi-diesels kunnen nog aardig meekomen, maar de atmosferische benzineversies moeten inmiddels echt hun meerdere erkennen in de turboblokken van de concurrentie. En dat terwijl Hyundai een heel aardige T-GDI in de schappen heeft liggen, bekend uit de Veloster. Hopelijk gaan de Zuid-Koreanen deze beschikbaar stellen en nemen ze (eindelijk) afscheid van de natuurlijk ademende en minder efficiënte GDI’s. In de loop van 2015 krijgen we daarover vast meer zekerheid, want halverwege dat jaar moet de nieuwe ix35 in de showrooms staan.

Gerelateerde artikelen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai ix35 vermoedt kleine Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Autonieuws
Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.