Spyshots

Nieuwe Volkswagen Touran bijna klaar voor debuut

Volkswagen maakt zich op voor de onthulling van de nieuwe Touran. De Duitsers hebben nog enkele maanden, want tijdens de ontwikkeling is de Autosalon van Parijs altijd de deadline geweest. En de persdagen daarvan vangen aan op 2 oktober.

Lang werd er gedacht dat de Volkswagen Touran geen opvolger (meer) zou krijgen. Allereerst vanwege de komst van de nieuwe Sportsvan, voorheen Golf Plus geheten, en ten tweede omdat de vraag naar grotere MPV’s, met name in Europa, behoorlijk is ingezakt. Maar wellicht is Volkswagen ervan overtuigd dat de nieuwe Touran de marktvraag weer kan aanwakkeren. Het ooit zo populaire MPV-model heeft daar de benodigdheden voor in huis, schijnt.

Voordeliger rijden
Een van de redenen waarom MPV’s minder in trek zijn, is omdat dit soort auto’s te boek staan als relatief zwaar en dorstig. Met de alsmaar stijgende wegenbelasting en brandstofprijzen houden geïnteresseerden een aanschaf dan al gauw voor gezien en daarnaast biedt zo’n hippe crossover ook soelaas. Volkswagen wist zodoende wat haar te doen stond: de voordelen van een MPV verenigen met de pre’s van een moderne crossover. Niet qua uiterlijk, want maximale ruimte schappen gaat nog altijd gepaard met een bonkig koetswerk, maar wel qua gewicht en aandrijflijnen. Oftewel, de nieuwe Touran zal aanzienlijk lichter zijn dan zijn voorganger, zodat de geïnstalleerde motoren ook weer zuiniger en schoner draaien zonder in te hoeven leveren qua gebruiksgemak en comfort.

Motoren van Sportsvan
Over welke TSI- en TDI-motoren de nieuwe Touran precies de beschikking krijgt is nog niet bekend, maar ondertussen kijken we daarvoor met een schuin oog naar het palet van de Sportsvan. Het is namelijk vrij aannemelijk dat de nieuwe Touran veel technieken met dat model deelt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touran maakt Sharan overbodig

Autonieuws
Volkswagen onthuld nieuwe Touran
> Artikel lezen

Eerste prototype nieuwe Volkswagen Touran gesnapt

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.