Spyshots

Update: BMW 7-serie zet in op carbon en hybride

BMW neemt de tijd voor de ontwikkelen van de nieuwe 7-serie. Begin 2016 wordt ‘ie pas geïntroduceerd. Maar het lange wachten belooft de moeite waard te zijn dankzij de toepassing van veel carbon en meerdere viercilinders, al dan niet gecombineerd met een elektromotor.

Update 30 augustus 2014: Nieuwe foto's toegevoegd waarop de nieuwe 7-serie meer camouflage aan de voorzijde verloren is. 

Op de schop
BMW rijdt om het moment van schrijven met de nieuwe 7-serie Li de snikhete en kurkdroge woestijnen van de Verenigde Staten af. En vermoedelijk wordt er specifiek getest hoe de toekomstige aandrijflijnen het ervan afbrengen onder extreme omstandigheden. Het motorenprogramma van BMW’s vlaggenschip gaat namelijk behoorlijk op de schop. Natuurlijk zullen de vertrouwde zes-in-lijn-motoren alsook een V8 en V12 op het palet prijken, maar voor het eerst zal er voorin ook een viercilinder beschikbaar zijn. Meerdere zelfs, want zo wordt er gesproken over een 730i met de reeds bekende '28i'-motorisatie en een hybride-variant waarin diezelfde viercilinderturbo een hoofdrol speelt, samen met een elektromotor. Een tweede hybride aangedreven 7 zal worden gecombineerd met de 3.0 liter zescilinder. Ook helemaal nieuw is een zescilinder-diesel.

Honderden kilo’s lichter
Met een sterk gemoderniseerd motorenprogramma zet BMW hoog in op efficiëntie. Maar eigenlijk gaat daaraan een behoorlijke gewichtsbesparing nog vooraf. De 7-serie neemt namelijk definitief afscheid van een stalen chassis en krijgt vanaf de volgende generatie de beschikking over een chassis dat bestaat uit carbon, aluminium en speciaal staal. Alleen hierdoor al worden er honderden kilo’s aan gewicht bespaard. Tezamen met enkele andere dieettrucjes zal het totaalverlies zo’n 250 tot 300 kilogram bedragen, en dat is – tezamen met de nieuwe motoren – goed voor een veel lager gemiddeld verbruik en uitstoot. Ook een meer gestroomlijnd design met trekjes van de Luxury Vision Concept en een nieuwe 9-traps ZF-automaat, die bij sommige modellen de 8-traps vervangt, doen daarvoor een duit in het zakje.

Gerelateerde artikelen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

7-serie uithangbord: BMW Vision Future Luxury

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 7-serie Exclusive Edition is nét even anders

Autonieuws
BMW 7-serie Exclusive Edition is nét even anders
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.