Spyshots

Hyundai wil i30 in de strijd houden dankzij facelift

De competitie in het C-segment is momenteel op volle sterkte. De meeste grote spelers zijn net nieuw dan wel recent vernieuwd en dan kun je geen enkele steek laten vallen. Bij Hyundai wordt dan ook al gewerkt aan het verder verbeteren van de i30.

De zevende generatie Golf scoort prachtige verkoopcijfers en ook de gloednieuwe Peugeot 308 - verkozen tot Auto van het Jaar 2014 - laat de concurrentie achter zich. Ford vernieuwde onlangs de Focus, Seat heeft een gloednieuwe Leon, Mazda een nieuwe 3 en vergeet ook niet de concurrentie in de vorm van de C-segment crossovers. Kortom, bij Hyundai hebben ze alle reden om op volle oorlogssterkte te blijven. Zeker nu het merk bewezen heeft de gevestigde orde een pijnlijke klap te kunnen verkopen.

Strakkere lijnen
Cosmetisch gezien houdt Hyundai de vernieuwingen beperkt. Als het model - naar verwachting - begin 2015 op de markt zal komen gaat enkel het vernieuwde front meteen in het oog springen. De net even wat strakkere bumpers zullen in lijn zijn met Hyundai's serieuzere en vooral mildere designtaal.

De strijd om de CO2
Motorisch verwachten wij de introductie van de gloednieuwe turbobenzinemotoren (1.2 driecilinder en 1.4 viercilinder) in de strijd om de CO2-uitstoot. Op technologisch vlak lijkt Hyundai de introductie van een Lane Keeping Assist voor te bereiden, zo concluderen wij uit de camera achter de voorruit. De aanwezigheid van parkeersensoren rondom lijkt bovendien te wijzen op een parkeerassistent.

Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.