Spyshots

Skoda Octavia (Combi) RS+ in de maak?

Interessante auto, de snelste Skoda Octavia Combi. Maar het performancelabel ‘RS’ waardig? Hmmm, dat niet zozeer. Mogelijk komt daar alsnog verandering in na het betrapten van dit prototype.

Skoda introduceerde al eens een Octavia RS+ maar daarvoor moeten we helemaal terug naar 2008. Op de (Europese) tuningshow bij uitstek, de Essen Motor Show, ging daar het doek van een knalblauwe, agressief gestylde Octavia voorzien van vuurrode sportzetels. Het contrast tussen het exterieur en interieur was zo groot dat het bijna fout was. Maar wat smoelde die auto lekker, zeg. Helaas haalde het model het verkoopstadium niet, maar het ziet erna uit dat Skoda dat alsnog komt goed maken.

Rode schoenen
Op basis van de allernieuwste generatie reed namelijk dit prototype voor de camera langs. En hoewel er momenteel nog niets bekend is over een mogelijke ‘Plus’-uitmonstering, is die naamtoevoeging nogal aannemelijk met het zonet beschreven verleden en het rollen op de extravagante, deels rode wielen van – precies – de Audi TT-RS Plus.

Focus ST Wagon
Veel concurrentie heeft de Skoda Octavia (Combi) RS niet, maar de rivalen die er zijn (of nog gaan verschijnen), zijn bijna allemaal een stuk krachtiger. Neem de Ford Focus ST Wagon; die levert 250 pk. De in aantocht zijne Volkswagen Golf R Variant en Seat Leon ST Cupra zijn nóg krachtiger, terwijl de Octavia RS het moet doen met 220 pk. Meer vermogen zal dus zeker welkom zijn. Gezien het potentieel van de 2.0 liter TFSI hoeft dat immers geen probleem te zijn.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245

Autonieuws
Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda gaat los met nieuwe Octavia RS (Combi)

Autonieuws
Skoda gaat los met nieuwe Octavia RS (Combi)
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

Autonieuws
Klassieke facelift voor Skoda Octavia
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.