Spyshots

Testproces nieuwe Ford Focus RS vordert gestaag

Nu tevens de Ford Focus ST z'n facelift heeft ondergaan is de Focus definitief in fase twee van zijn levensloop beland. Bij de vorige generatie betekende dat, dat de ultieme Focus dichtbij z'n onthulling was. Nu lijkt dat ook het geval voor de nieuwe Ford Focus RS.

Ford bewaart de RS-versies altijd tot het einde van de productcyclus, om ze als huzarenstukje te brengen. Dat was zo bij de vorige generatie Focus, die ook nog als gelimiteerde RS 500 werd gebracht en met luid gejuich werd ontvangen. Nu heeft de huidige Focus ST de toon ook al gezet voor menig Ford-liefhebber, door een heerlijk rijijzer te zijn. En Ford zou Ford niet zijn, als ze dat met de Focus RS niet overtreffen.

Ponypower
Iets minder goed nieuws is het verdwijnen van de magistrale vijfcilinder, die Ford gretig in de oude Focus RS lepelde. In plaats daarvan komt een viercilinder-turbo, vermoedelijk 2.3 liter groot en afkomstig uit de Ford Mustang. Daar is het motorblok de instapversie, maar laat dat geen zand in je ogen strooien. Met 309 pk is het namelijk allerminst een slapjanus. Hoeveel vermogen de Focus RS er uit weet te peuteren is nog niet zeker, maar gezien Ford's handigheid met veel vermogen uit lage slagvolumes halen komt dat ongetwijfeld goed op z'n pootjes terecht.

Voorlopig moeten we nog even geduld hebben, want naar alle waarschijnlijkheid wordt de Focus RS pas in 2016 gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

2015, hét jaar van de nieuwe Ford Focus RS

Autonieuws
2015, hét jaar van de nieuwe Ford Focus RS
> Artikel lezen

Focus TrackSTer doet denken aan oude Focus RS

Tuning & styling
Focus TrackSTer doet denken aan oude Focus RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.