Spyshots

BMW X5 M en X6 M onderweg naar Moskou

BMW's verjonging van het X-label is door de recente onthulling van de nieuwe X6 weer een stapje dichterbij voltooiing. Slechts de nieuwe X1, die voor volgend jaar op het programma staat, en deze X5 M en X6 M laten nog op zich wachten.

Op BMW's agenda voor de Autoshow van Moskou, aankomende augustus, staat een item dat leest: 'onthulling X5 M en X6 M'. Dat zal echter slechts een formaliteit zijn. Want veel verrassingen hebben de aangedikte SUV's niet voor ons in petto. Verwacht qua styling iets dat veel weg heeft van het bekende M-sportpakket voor de X5 en X6, maar op bepaalde punten extra aangedikt zal zijn. Uitgeklopte wielkasten met daarin grotere wielen en breder rubber, een extra potig setje opengewerkte bumpers en natuurlijk het karakteristieke kwartet uitlaatpijpen.

Gunstigere pk-gewichtsverhouding
Voor de nieuwe generatie BMW X5 M en X6 M houdt het Beierse automerk vast aan de bekende 4.4 liter V8 met dubbele turbo. Waar die nu nog 555 pk levert, zal die het naar verluidt straks waarschijnlijk rond de 575 pk kunnen ontwikkelen. Relatief gezien geen bijzondere powerboost, maar omdat BMW daarnaast een nieuw, 100 kilogram lichter platform voor beide super-SUV's gebruikt, wordt het een ander verhaal. Hierdoor kunnen we naast extra snelheid ook meer rijdynamiek verwachten, en dat is altijd een goed nieuwsshow.

Gerelateerde artikelen

BMW X5 M en X6 M wederom samen de sneeuw in

Spyshots
BMW stuurt nieuwe X6 M de sneeuw in
> Artikel lezen

BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer

Spyshots
BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.