Spyshots

Alfa 4C Spider onderweg naar 2015

Kijk eens wat we hier hebben! Alfa Romeo heeft de 4C Spider eindelijk het laboratorium uitgestuurd, de weg op. En dat mag ook wel, want in de loop van volgend jaar staat de onthulling gepland.

Oké, het is niet de eerste keer dat de Alfa Romeo 4C Spider op de gevoelige plaat is vastgelegd, maar dat was al weer even geleden. Bovendien werd de auto op de Autosalon van Genève pas officieel aangekondigd en was dat gefotografeerde prototype mogelijk ook het showexemplaar dat op diezelfde beurs in Zwitserland stond te schitteren. Nu lijkt Alfa ver genoeg in het testproces te zijn om aan te vangen met testauto's op de autoweg.

Knappere zusje
Leg beelden van de Alfa 4C Coupé en de Spider naast elkaar en de kans is groot dat je concludeert dat de Spider het knappere zusje van de twee is. Dat komt in eerste instantie door de aantrekkelijkere koplampen, die vroeg of laat waarschijnlijk ook op de Coupé te verkrijgen zullen zijn, maar eveneens door de centraal geplaatste uitlaat. Afgaande op deze foto's houdt Alfa zich niet aan die keuze vast, al hebben we het idee dat dit prototype een halve Coupé-mule is. Bovendien duurt 2015 nog eventjes en kan het nog enkele kanten op.

Mini-Ferrari
Grootste verschil tussen de beide carrosserievormen is natuurlijk het dak, dat bij de Spider van canvas zal zijn en afneembaar. Een meestal zware constructie die, samen met de verstevigingen die de stijfheid – van een Coupé – moeten behouden, veel gewicht aan de auto toevoegt. Bij de 4C Spider is dat gelukkig niet zo. Sterker, door nog intensiever gebruik te maken van koolstofvezel in onder andere het voorruitframe en monocoque valt de Spider nog eens 60 kilogram lichter uit dan de al magere 4C Coupé.
Voor de rest zijn beide 4C's identiek. Ook achter de stoelen van de Spider zal de hitsige 1.75 liter viercilinderturbo met 240 pk en 350 Nm komen te liggen, gekoppeld aan een zestraps TCT-automaat die de auto op meeslepende wijze in een knappe 4,5 seconden naar de 100 km/h katapulteert.

Gerelateerde artikelen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Gewone koplampen als optie op Alfa 4C Coupé?

Autonieuws
Goed nieuws: nieuwe koplampen voor Alfa Romeo 4C
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider voor het eerst op de foto

Spyshots
Alfa Romeo 4C Spider voor het eerst op de foto
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.