Spyshots

Vernieuwde Audi A1 onderweg naar Parijs?

Tijdens de laatste Autosalon van Genève hadden vele bezoekers oog voor de Audi S1. Met zijn puike prestaties een serieus bommetje. Maar is er ook opgemerkt dat die snelle S1 stilletjes tegelijk de opgefriste A1 behelsde?

Het is zeer ongebruikelijk dat op een topmodel doorgevoerde faceliftwijzingen debuteren, zonder dat deze wordt bijgestaan door de meer betaalbare modeluitvoeringen. Audi deed het met de S1, waarop duidelijk zichtbaar hertekende lichtunits, een aangepaste single-frame grille en aanscherpte bumpers prijkten. Maar van een soortgelijk vernieuwde A1 en A1 Sportback ontbrak ieder spoor tijdens de Autosalon van Genève, begin maart. Waar blijven die toch?

Parijs
We weten het niet zeker, maar gezien de eerstvolgende grote autoshow de Autosalon van Parijs in oktober is, denken we de vernieuwde A1-modellen daar tegen te komen. Een weloverwogen keuze van Audi, want hun kleinste scoort vooral in Europa waar de Franse autobeurs de focus op heeft liggen. De onlangs in april gehouden autotentoonstellingen in New York en Beijing werden zodoende gepasseerd. Maar waarom werd Genève niet gewoon als showdecor gekozen vraag je je misschien af. Nou, waarschijnlijk omdat daar al voldoende Audi-nieuws te melden viel in de vorm van een gloednieuwe TT en diens derivaat, de TT Quattro Sport Concept, alsook dus de kwieke S1. Daartussen ook nog de gefacelifte A1 planten zou allicht te veel te verdelen aandacht zijn volgens Audi.

Gerelateerde artikelen

Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève

Spyshots
Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte Audi A1 meteen als snelle S1

Spyshots
Gefacelifte Audi A1 meteen als snelle S1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.