Spyshots

Strakgetrokken Audi A6 dit jaar nog te bestellen

Halverwege de productcyclus onderwerpt Audi de A6 Limousine en Avant aan een botox-behandeling, die naast cosmetische veranderingen ook een interessante technische verandering met zich meebrengt.

Het spotten van de Audi S6 op de Nürburgring deed al vermoeden dat de meer burgelijk ingestelde A6 Limousine in z'n vernieuwde gedaante niet lang meer op zich kon laten wachten. En ja hoor, hier is 'ie, als Limousine en Avant-stationwagen. Met op het oog kleine, maar toch interessante aanpassingen aan met name het exterieur maakt de populaire zakensedan van de Ingolstadters zich op voor een tweede knokronde tegen de Mercedes E-klasse en BMW 5-serie die onlangs al werden opgelapt.

Slimme matrix-verlichting
De meest ingrijpende vernieuwing bevindt zich achter het glas van de lichtunits. Waren wij daar tijdens een scherende S6 over de Ring nog in twijfel over, nu zijn we er helemaal zeker van: de vernieuwde A6 zal optioneel te bestellen zijn met de innovatieve matrix-verlichting die debuteerde op de A8. De slimme lichttechniek werkt (bij de A8) met 25 LED-lampjes die afzonderlijk van elkaar kunnen branden om verschillende obstakels en objecten uit te lichten, zonder hierbij tegenliggers te verblinden. Door middel van een speciale camera wordt daar namelijk 'omheen' geschenen. Overigens grijpt Audi het betaalbaarder maken van deze vooruitstrevende technologie meteen aan om de LED-balken van de A6 een modernere uitstraling te geven.

Nog dit jaar
Naast verlichting van topniveau kan je als vanzelfsprekend ook rekenen op strakgetrokken bumpers, een licht aangepaste single frame-grille en nieuwe wieldesigns. Minder voor de hand liggend zijn de nieuwe trapeziumvormige uitlaatuiteinden die de cosmetische exterieurveranderingen completeren. Binnenin verwachten we de laatste snufjes uit het Audi-lab en een licht opgewaardeerd dashboard en meubilair. Enige haast is daarin geboden, want volgens insiders vindt de introductie nog dit jaar plaats.

Gerelateerde artikelen

Audi neemt A6 L e-tron in (Chinese) productie

Autonieuws
Audi neemt A6 L e-tron in (Chinese) productie
> Artikel lezen

Audi lanceert S Edition van A3, A4, A5, A6, Q3 en Q5

Autonieuws
Audi lanceert S Edition van A3, A4, A5, A6, Q3 en Q5
> Artikel lezen

Luxe maatpak voor Audi A6 Business Edition

Autonieuws
Luxe maatpak voor Audi A6 Business Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.