Spyshots

Lenteritjes voor nieuwe Audi Q7

Audi vordert gestaag met het testen van de nieuwe, grote Q7. Deze foto’s zijn rond de Nürburgring genomen, waar de full size SUV met de natuurwetten solde in de handen van testcoureurs.

We zeggen dat natuurlijk omdat de zwaartekracht goed te merken zal zijn wanneer je met de Audi Q7 het circuit op gaat. De huidige weegt namelijk ruim 2.300 kilogram. Allesbehalve een lichtgewicht dus. Audi ziet dat echter gelukkig ook in en heeft haar kolos op een dieet gezet. Het resultaat? Een hoeveelheid van zo'n 400 kilogram minder mee te zeulen massa. Moederbedrijf Volkswagen toonde dat kunstje al met haar eigen Touareg en ook Porsche heeft het met de Cayenne geflikt. Nu is het dus de beurt aan de Audi Q7.

Intensivering aluminium
Maar hoe schaaft Audi al dat gewicht van de Q7 af, dan? Het model wordt in ieder geval niet kleiner, dus daar kan het hem niet in zitten. Als we de buitenmaten zo inschatten ziet het er naar uit dat de Q7 de grootte van de Mercedes GL-klasse heeft aangenomen. Een formaat waar ook de nieuw te introduceren BMW X7 in de buurt zal komen.
Het gewichtsverlies is dus niet aan de buitenmaten af te zien en zit dan ook voornamelijk onderhuids. Nog meer aluminium is daarbij het toverwoord, maar het werkelijke dieet zal waarschijnlijk wel altijd het geheim van de smid blijven. Wat we wel op onze vingers kunnen natellen is dat het verbruik en de emissiewaarden van de nieuwe Audi Q7 er flink op vooruit zullen gaan door deze gewichtsvermindering. En dat heeft doorgaans weer gunstige gevolgen voor de vraagprijzen.

Gerelateerde artikelen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes-Benz GL staat als een huis

Autonieuws
Nieuwe Mercedes-Benz GL staat als een huis
> Artikel lezen

Designkneepjes maken Audi Q7 ‘slanker’

Spyshots
Designkneepjes maken Audi Q7 ‘slanker’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.