Spyshots

Laatste rondes voor BMW M4 Cabriolet

Binnenkort gaan we rijden met de BMW 4-serie Cabriolet alsook de M4 Coupé en de nieuwe M3 (Sedan). Dat belooft nu al een stel beestachtige rijtests te worden, en dan moet de open variant nog verschijnen. Hier de M4 Cabriolet die z’n laatste rondjes aan het draaien is.

In luttele seconden onvervalst I6-gejank tegen de trommelvliezen. Wat moet dat oorstrelend zijn. Want het gebulder van de oude 4.0 liter V8 mag dan niet meer zijn, een hitsige zes-in-lijn kan ons ook wel bekoren. 430 pk bij 550 Nm gaan dat blok leveren, met dank aan twee turbo’s. Vooral dat hoge koppel, waarvan al veel loskomt bij lage toerentallen, past bij uitstek bij een dakloze sporter. Want dat betekent doorgaans heerlijk ontspannen flaneren en de trekkracht – via de automaat – het werk laten doen. Laat de puristen maar voor versie met handbak gaan.

Weten dat het kan
De open koetsvarianten van BWM M zijn normaliter geen auto’s die hoofdzakelijk om hun snelheidspotentieel gekocht worden, zo ook waarschijnlijk de M4 Cabriolet. Het zijn vooral showauto’s. Boulevardcruisers. Omstanders kenbaar maken dat, als het moet, er in pak ‘em beet 4 tellen naar 100 km/h gespurt kan worden en er niet aan snelheid ingelost wordt totdat er 280 km/h op de klok staat. Maar dat vooral zo weinig mogelijk daadwerkelijk uitproberen. Een machtig gevoel moet dat zijn. We kijken nu al reikhalzend uit naar het introductiemoment, vermoedelijk de New York Motor Show in april.

Gerelateerde artikelen

Voor het eerst gespot: BMW M4 Cabriolet

Spyshots
Voor het eerst gespot: BMW M4 Cabriolet
> Artikel lezen

Prijs nieuwe BMW M3 & M4 vrijwel gelijk

Autonieuws
BMW M3 en M4
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé officieel

Autonieuws
In detail: BMW M3 Sedan & M4 Coupé
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.