Spyshots

Opel Adam S opent jacht op Abarth 500

Al vanaf het begin wordt de Adam sterk in verband gebracht met de flamboyante 500 van Fiat. Opel heeft daar kennelijk nooit moeite mee gehad en blijft dat zelfs nog even aandikken met de extra sportieve Adam S die de Abarth 500 (Esseesse) op de korrel heeft.

De Adam heeft nog niet dat gebracht wat ervan verwacht werd. Maar inmiddels hebben we Opel leren kennen als een automerk dat zich niet zomaar gewonnen geeft. Nieuwe, zuinigere motoren waaronder een 1.0 liter 3-cilinderturbo moeten de Adam een betere uitgangspositie geven. Maar ook in sportief opzicht wordt er gewerkt aan de spontane bekendheid van de Adam, wat begon met een heuse rallyuitvoering van de kleine Opel. En die krijgt een vervolg in de vorm van een sportief straatmodel, zo lijkt. Met onder de kap een geblazen 1.4 liter viercilinder-benzinemotor die bij Opel normaliter goed is voor 140 pk, maar in de Adam S vermoedelijk een kloeke 160 pk kan ontwikkelen. En daarmee opent de Opel Adam opnieuw de jacht op de Fiat 500. Al is de snelste versie daarvan, de Esseesse, eigenlijk van Abarth, wat in feite een op zichzelfstaand automerk is.

Subtiele sportiviteit
160 pk in een auto van nog geen 3,7 meter lang wil doorgaans behoorlijk van z’n plek komen. Visueel legt Opel deze vlotte prestaties er daarentegen niet al te dik bovenop. Het prototype van de Adam S is immers enkel bedeeld met een niet bijster opwindende stylingkit, bestaande uit een onderspoiler vóór en achter, een subtiele dakspoiler en iets grotere remschijven. De verlaging lijkt de Adam dan wel weer goed te doen, zonder dat daar meteen bovengemiddeld grote wielen nodig zijn. De iets stijvere veren zullen ongetwijfeld ook een positieve invloed op de wegligging van de Adam hebben, al hadden wij daarover eigenlijk al geen klagen.

De Opel Adam S debuteert binnenkort al, te weten op de Autosalon van Genève 2014.

Gerelateerde artikelen

Valentino Rossi en Bryan Adams ontwerpen eigen Opel Adam’s

Autonieuws
Opel Adam by Valentino Rossi
> Artikel lezen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Adam eerste met Opel’s nieuwe 3-cilinderturbo

Autonieuws
Adam eerste met Opel’s nieuwe 3-cilinderturbo
> Artikel lezen

Formaliteit: Opel Adam Rocks gaat in productie

Autonieuws
Formaliteit: Opel Adam Rocks gaat in productie
> Artikel lezen

Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één

Autonieuws
Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.