Spyshots

BMW X5 M en X6 M wederom samen de sneeuw in

Toen BMW in 2009 de X5 M en X6 M presenteerde waren de verwachtingen hooggespannen. Het vormden immers de allereerste M-modellen binnen het X-label van de Beierse fabrikant. We herinneren het ons nog als de dag van gisteren dat we de beide M-SUV's vele malen in besneeuwde omstandigheden voorbij zagen komen. Toen nog in de prille fase van hun leven. Inmiddels zijn zij aan vervanging toe en zien we hier hun opvolgers.

Eigenlijk is er in de tussenliggende jaren weinig veranderd. Jammer, want waar de pure M-liefhebber met sceptisch naar de introductie van de M-SUV's keek, BMW zelf hoog van de toren blies en wij ook bijzonder nieuwsgierig waren is die storm inmiddels volledig gaan liggen. Een X5 en X6 M horen er inmiddels bij. En gezien BMW's evoluerende designthema zal de introductie van de beide nieuwelingen weinig ophef geven. We weten wat er komen gaat. Natuurlijk, hij wordt weer beter. Hij zal gewicht verloren zijn, is net weer even wat strakker in elkaar geschroefd en het lijnenspel bijgeschaafd. Maar de spanning die er voelbaar was bij de presentatie van de eerste generatie moeten we nu (helaas) missen.

Nog meer power
Motorisch kunnen we vermoedelijk eveneens weinig nieuws melden, maar of dat erg is? Onder de kap vinden we dezelfde 4.4 liter bi-turbo V8, die 555 pk en 680 Nm koppel levert. Dat blijft toch indrukwekkend! Het ligt echter in de lijn der verwachting dat die motor ook nog wel wat gekieteld gaat worden en nóg betere prestaties gaat leveren. De huidige X6 M sprint in 4,7 seconden en daar wordt ongetwijfeld nog iets vanaf gesnoept.

Introductie
De nieuwe X6 wordt in augustus getoond op de Autoshow van Moskou. Toevallig is dat niet: de SUV’s vinden daar gretig aftrek. De marktintroductie van de X6 M staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer

Spyshots
BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer
> Artikel lezen

Eerste foto´s en details BMW X6 M (en X5 M)

Autonieuws
Eerste foto´s en details BMW X6 M (en X5 M)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.