Spyshots

Productieversie Suzuki iV-4 laat zich zien

Op de in het najaar van 2013 gehouden IAA in Frankfurt toonde Suzuki de iV-4 Concept, een heuse compacte SUV die het merk onder de SX4 wil positioneren. In 2015 moet de nieuweling op de markt komen en die hebben wij voor de camera weten te krijgen. Gecamoufleerd of niet, het geeft een goed beeld.

In de markt van de compacte crossovers is het al jarenlang oorlog. Suzuki was er vroeg bij met de SX4 en pikte zijn graantje goed mee. Dat model werd echter voorbijgestreefd door de concurrentie, waarna het merk in 2013 besloot de SX4 een segmentje hoger te tillen. Door deze beslissing lieten ze ruimte voor een nieuwe SUV annex crossover in het B-segment, die we hier zwaar gecamoufleerd in het winterlandschap zien rijden.

Slagveld
Het merk gaat hiermee de strijd aan met auto’s als de Opel MokkaRenault Captur en Peugeot 2008, die alle drie al behoorlijk ingeburgerd beginnen te raken op het Nederlandse wegennet. Een groot verschil met de concurrentie: dit wordt een SUV, waar de rest compacte crossovers zijn. Of dit in zijn voordeel spreekt of juist een nadeel vormt zal nog moeten blijken, maar Suzuki positioneert het model er wel anders mee. Dat levert een unieke propositie op en dat zou zomaar eens een groot voordeel kunnen betekenen.

Lijn van iV-4
Zo op het eerste oog zijn de afmetingen van deze ingepakte 4x4 vergelijkbaar met die van de iV-4, al is de bodemvrijheid schijnbaar iets gekrompen. De daklijn komt echter sterk overeen met die van de conceptcar, evenals de brede, hoekige heupen. Het is dus aanneembaar dat Suzuki niet veel afwijkt van het model dat in Frankfurt getoond werd. Laten we hopen dat ze de spanning er niet teveel uithalen. De SX4 is als productiemodel immers ook een stuk minder spannend geworden dan zijn voorbode die als S-Cross Concept het levenslicht zag. We kunnen niet anders dan afwachten.

Gerelateerde artikelen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.