Spyshots

BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer

Terwijl de knaagdieren zich in hun warme holletje verschuilen tegen de vrieskou en een dikke laag sneeuw, zijn het de autofabrikanten die de extreme weersomstandigheden juist opzoeken. Ook BMW stuurt zijn modellen in het gure winterweer op pad. Ditmaal zijn de X6, de M4 Cabrio en de 7-serie het (winter)haasje.

De zwaarste winterse omstandigheden zijn een uitgelezen beproeving om een auto te testen op betrouwbaarheid. Niet zo vreemd dus, dat menig autofabrikant de testfaciliteiten in Noord-Europa aanwend om te testen of hun modellen solide genoeg zijn het extreme weer te trotseren. BMW voerde de proeven uit met de X6 en de M4 Cabrio, die beiden nog dit jaar op de markt komen, maar ook met de 7-serie die pas op z’n vroegst volgend jaar arriveert. Onze fotograaf wist het drietal alvast te spotten.

Voorganger
Laten we beginnen met de meest atletische van het trio, de M4 Cabrio. Het is het model dat de dakloze M3 moet doen vergeten. Op de foto’s doet de achterzijde ons echter nog sterk denken aan die oudere potente cabrio, hoewel hij in grote lijnen natuurlijk ook gewoon op de dichte M4 lijkt. Dit heeft alles te maken met het feit dat BMW wederom gebruik maakt van een hardtop, die in tegenstelling tot de dichte M4 niet uit carbon zal bestaan. Het blok zal wel hetzelfde zijn. Dat betekent 431 pk en 550 Nm aan kracht uit de dubbel geblazen zescilinder. Jammie!

X6
Door naar het model dat evenals de M4 Cabrio ook nog dit jaar zijn marktintroductie zal beleven, de BMW X6. Vooral onderhuids gaat er veel aan het model veranderen. Zo is hij op een nieuw F70-platform gestoeld, krijgt hij verse motoren die we ook in de nieuwe X5 kunnen vinden en is ‘ie bovenal een stuk lichter. Designtechnisch zullen er vooral de nodige kleinigheden worden bijgeschaafd. We zien op de spyshots bijvoorbeeld koplampen die in verbinding staan met de grille, herkenbaar van de opkomende X4.

Vlaggenschip
We meldden al eerder dat het echt nog wel even gaat duren voordat de nieuwe BMW 7-serie er gaat komen. Reken op eind 2015, misschien zelfs begin 2016. Toch zijn de Münchenaren wel volop testwerkzaamheden met het vlaggenschip aan het uitoefenen. Een lager gewicht door toepassing van bijvoorbeeld CFRP, een geheel nieuw platform en nieuwe moderne motoren moeten er voor zorgen dat de 7-serie volop kan wedijveren met de Audi A8 en de Mercedes S-klasse. Er kan derhalve geen testwerk genoeg worden verricht, want met name de S-klasse heeft de lat wel erg hoog gelegd.

Ben je overigens benieuwd hoe testwerkzaamheden in de meest extreem winterse omstandigheden eigenlijk gedaan wordt? Lees dan eens deze boeiende reportage.

Gerelateerde artikelen

BMW 2-serie Active Tourer is al klaar voor productie

Spyshots
BMW 2-serie Active Tourer is al klaar voor productie
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé officieel

Autonieuws
In detail: BMW M3 Sedan & M4 Coupé
> Artikel lezen

BMW 5-serie Sedan al weer uitgespeeld

Spyshots
BMW 5-serie Sedan al weer uitgespeeld
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.