Spyshots

Nieuwe Audi A4 geeft teken van leven

Voor het eerst is er beeldmateriaal van de volgende Audi A4 opgedoken. De foto werd gemaakt toen de intern geheten B9-generatie van het model in een trailer werd gereden.

Veel is er weliswaar niet te zien, behalve dat de nieuwe Audi A4 een behoorlijk lange lichaamsbouw lijkt te hebben. Zeker zijn we hier overigens niet van vanwege de hoek waaronder de foto is geschoten. Maar dat het populaire model uit Ingolstadt de nodige centimeters in de lengte gaat groeien is onomstotelijk. Audi kan het zich immers niet veroorloven dat BMW en Mercedes aan de haal gaat met kopers die naast luxe, comfort en technologische snufjes ook bruikbare binnenruimte hoog in het vaandel hebben staan. Oftewel, de doelgroep die je zou kunnen scharen onder 'zeer kritisch'.

Scherper in kwadraat
Met de A3 in het achterhoofd, maar ook studies als de Crosslane en Q1 Concept, gaan we ervan uit dat de toekomstige A4 uitpakt met een veel strakker lijnenspel dan het bestaande model, waarbij met name de lichtunits, de bumpers en de grille veel hoekiger zijn dan voorheen. Het scherpere design staat tegelijkertijd in dienst van het signaal dat Audi wil afgeven dat hun toekomstige modellen qua rijgedrag een sportievere inborst hebben. Nu staan Audi’s veelal te boek als ‘de gulden middenweg’. Met name BMW’s reputatie is het nieuwe mikpunt. Een gewichtsbesparing van circa 100 kilogram dankzij het een nieuw ontwikkeld en zo geheten MLBevo-platform moet daaraan bijdragen.

Franse intro
Ondanks dat we hier pas de eerste foto van de nieuwe Audi A4 te pakken hebben, staat de auto waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar bij de dealers. De onthulling is vermoedelijk in Parijs, die van 4 tot en met 19 oktober gehouden wordt.

Foto via Worldcarfans.com

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Audi Crosslane Concept belichaamt toekomstige Q´s

Autonieuws
Audi Crosslane Concept belichaamt toekomstige Q´s
> Artikel lezen

Audi licht ‘Q1 Concept’ verder toe

Autonieuws
Audi licht ‘Q1 Concept’ verder toe
> Artikel lezen

Audi Sport Quattro Concept rijdt 21ste eeuw binnen

Autonieuws
Audi Sport Quattro Concept rijdt 21ste eeuw binnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.