Spyshots

Ford Focus-broeders krijgen allemaal ‘Aston Martin grille’

De Fiesta heeft hem al, maar ook voor de Ford Focus-broers is er geen ontkomen meer aan: zowel de hatchback, de sedan maar ook de wagon krijgt de neus die al jaren de voorzijde vormt van sportwagenfabrikant Aston Martin.

Om de Focus na ruim twee jaar weer van een fris exterieur te voorzien gaat Ford niet over één nacht ijs. De Amerikanen pakken meteen iedere carrosserievariant binnen het Focus-assortiment aan en geeft ze in ieder geval een nieuwe voorzijde. Daardoor zullen de gefacelifte Focussen weer perfect passen bij hun Fiesta-neefjes, maar ook bij de toekomstige Mondeo, die eind volgend jaar voor het eerst van de band rolt.

Braaf
‘Een te braaf voorkomen’, dat is een veelgehoorde opmerking op de huidige Focus. Het nieuwe agressievere front zou voorgoed met die beschimpingen kunnen afrekenen. Want op de Fiesta hebben we al kunnen zien dat de grille zeer prominent vertegenwoordigd is. Het gaf het kleine neefje meteen een veel stoerder voorkomen. Verdere uiterlijke wijzigingen zijn er op de Focus hatcback en wagon eigenlijk niet gade te slaan. De sedan is dermate ingepakt dat het ook over hem lastig is een vonnis uit te spreken. De verwachting is dat de camouflage over niet al te lange tijd wordt onttrokken. Want nog in het eerste kwartaal van 2014 zal de ververste Focus worden gepresenteerd en dat geldt voor alle modellen binnen het gamma.


Gerelateerde artikelen

Komst Ford Mondeo twee jaar uitgesteld

Autonieuws
Komst Ford Mondeo twee jaar uitgesteld
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Focus start testritten

Spyshots
Gefacelifte Ford Focus start testritten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.