Spyshots

BMW 7-serie heeft nog jaren te gaan

Het duurt nog zeker tot laat 2015 voordat BMW haar nieuwe vlaggenschip voorstelt en misschien is dat maar goed ook. Mercedes-Benz heeft namelijk zojuist de nieuwe S-klasse gelanceerd en zelfs BMW kan die maar beter een onverstoorde comfortzone gunnen.

Een dergelijk pleidooi voor de S-klasse, die de 7-serie mogelijk in diens schaduw plaatst, heeft niets te maken met het (nooit eenduidige) antwoord op welke toplimousine nu daadwerkelijk de beste op de markt is. Hoe onovertroffen verfijnd het eigen product ook is, in het kleine wereldje van het allerbeste dat er op vier wielen te koop is dwingt de S van Mercedes, mede uit historisch oogpunt, simpelweg louter respect af. En wanneer je BMW, maar ook Audi en andere merken die een super-de-luxe slagschip bouwen, diep in het hart kijkt zal het dat ongetwijfeld beamen.

Alles uit de kast
Het voorgaande wil echter niet zeggen dat BMW er zodoende evengoed de kantjes er van af kan lopen. Integendeel, in München zullen ze alles, maar dan ook echt alles uit de kast trekken om van de 7-serie ’s werelds meest diplomatieke limousine te maken. Mogelijk zelfs bedeeld met meer finesse dan de S-klasse en de A8, al zal dit uiteraard deels te maken hebben met z’n latere lancering. In 2015 hebben de über-Benz en -Audi er immers al een paar jaar opzitten. Alleen al door deze verschillende agenda’s bij de premium-merken is eigenlijk zelden tot nooit ‘de beste’ auto in een testvergelijk te bepalen.

Reductie
Afijn, voor zover we hebben kunnen achterhalen zal bij de nieuwe 7-serie veel in het teken staan van reductie. Een lager gewicht (door de toepassing van innovatieve i8-materialen als CFRP), kleinere motoren, waaronder naar verluidt voor het eerst een viercilinder en een plug-in hybide, en lagere vraagprijzen als gevolg van deze algehele downsizing.
Meer zal er natuurlijk ook zijn, en dat als vanzelfsprekend in de vorm van luxe en comfort. Meer functies die het rijden nog meer gemak brengen en meer rust aan boord door juist minder decibellen naar binnen te laten sijpelen.

Gerelateerde artikelen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.