Spyshots

Mercedes S-klasse Coupé weer wat naakter

We willen liever niet al teveel onze kijk op auto´s doordrukken, maar lieve hemel, wat was de Mercedes Concept S-klasse Coupé een plaatje zoals hij op de IAA in Frankfurt stond. Ook het productiemodel belooft een bijzonder gelikte gran turismo te worden. Hier de laatste beelden.

We hebben altijd al een zwak gehad voor de tweedeurs S-klasse, of ‘ie nu zoals in een ver verleden Coupé achter z’n naam had staan of CL heette. De grote buitenmaten in combinatie met de carrosserie van een traditionele coupé oogt steevast als iets bijzonders en is ten tweede een uitstervend autoconcept. Afgaande op de conceptversie is Mercedes een van de weinige autofabrikanten die zo’n verpakking met verve in ere houdt. Ooit danken we daar Das Haus in grote getale voor. Nu al, want elke generatie van de tweedeurs-S wordt alsmaar gewilder onder verzamelaars.

Verkeerde roepnaam
Wereldwijd wordt de vierdeurs S-klasse erom aanbeden, maar onder de ware fijnproevers is de tweedeursvariant eigenlijk altijd het summum van Mercedes geweest. Als CL had het model alleen z’n naam niet mee. Daarom gaat de nieuwe, net als vroeger, weer S-klasse Coupé heten. Mercedes hoopt hiermee de status rond haar feitelijke vlaggenschip – want duurder dan de S-limousine – weer terug te krijgen. Als z’n (rij)kwaliteiten ervan maar half zo goed zijn als die van de nieuwe S-klasse zien wij dat wel goedkomen. Binnenkort kunnen we dat deels zeker stellen, want mogelijk nog voor het einde van dit jaar zal Mercedes de eerste informatie over de nieuwe S-klasse Coupé vrijgeven.

Gerelateerde artikelen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Tuning & styling
Mansory S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.