Spyshots

BMW 5-serie Sedan al weer uitgespeeld

Het spotten van de nieuwe 5-serie (Touring) was best een scoop begin afgelopen zomer. Nu dat nieuwtje er af is kan de Sedan-variant ook gerust een publiekelijk optreden geven.

Alhoewel, de BMW-testrijders lijken al weer uitgespeeld te zijn met de nieuwe BMW 5-serie Sedan (of Limousine zoals de Duitsers het liever hebben). Of zou dit prototype juist worden getransporteerd naar een heimelijke testlocatie? Hoe het ook zij, hebben we hier toch zomaar eventjes een eerste blik op het model. Voorlopig moet je het ook doen met dit beeld, want de nieuwe generatie 5-serie staat pas op de agenda om in 2016 onthuld te worden. De (vele) camouflage blijft de komende tijd nog wel zitten.

Meer van hetzelfde
Over het uiteindelijke design valt zodoende nog weinig te zeggen. Anderzijds, de visie van BMW’s designafdeling is niet meer wat het is geweest en daarmee doelen we op de behoudende designtaal die het merk hanteert sinds de Chris Bangle-periode. BMW’s zijn meer en meer op elkaar gaan lijken en nieuwe generaties zijn slechts een evolutie daarop. Dat was vroeger wel anders. Het silhouet van dit prototype geeft dit al enigszins aan, maar ook als de nieuwe Fünfer straks uitgepakt wordt verwachten we niet echt een verrassend design te zien.

Tientallen kilo’s lichter
De grootste veranderingen zullen onder de carrosserie te vinden zijn. Een geheel nieuw platform bijvoorbeeld; lichter, stijver en sterker dan voorheen, bedoeld om nog betere rijprestaties neer te zetten. Samen met de toepassing van plastics die met koolstofvezel zijn versterkt (CFRP) kunnen we een veel lichtere 5 tegemoet zien. Een besparing van tegen de 100 kilogram moet haalbaar zijn, waardoor de lichtste onder de 1.500 kg duikt. Er gaan zelfs geluiden dat door deze gewichtsreductie BMW met het idee loopt de auto uit te rusten met een 3-cilinder. Wij vinden dat momenteel nog een enge gedachte, maar 2016 is nog ver weg en wie weet waartoe een driepitter dan in staat is.

Meer over de nieuwe BMW 5-serie vind je in het eerder geschreven artikel over de Touring-variant.

Gerelateerde artikelen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.