Spyshots

Renault Twingo schept een luchtje

Lunchtijd! Ook een testrijder van Renault maakt van deze gelegenheid gebruik om even een luchtje te scheppen. Maar hij verlaat z’n testauto, de nieuwe Twingo, daarbij niet.

De oer-Twingo ging maar liefst 15 jaar lang mee. Die leeftijd wordt de tweede generatie, die in 2007 het levenslicht zag, niet gegund. Nog voor het einde van 2014 wordt deze met pensioen gestuurd om ruimte te maken voor de derde generatie. Die nieuwe Twingo zal worden gepresenteerd op de Autosalon van Parijs volgend jaar september en voor velen even wennen zijn.
Allereerst vanwege het design, dat tegelijkertijd herkenbaar en apart genoemd mag worden. Herkenbaar in de zin van wederom een stompe neus, net zoals zijn voorvader, apart vanwege de merkwaardige proporties. Zeker nu hij nog grotendeels gehuld is in een camouflagepak heeft ´ie wel iets weg van een verfrommeld propje en wijzelf zijn er nog niet helemaal uit of daarna kijken een leuke bezigheid is. Maar op z’n minst interessant.

5-deurs
Hoe het uiteindelijke design er ook uit zal zien, de nieuwe Twingo wordt sowieso een bijzonder kleintje. Hij is namelijk uitgerust met achterwielaandrijving. Driecilinders draaien de achterste wielen rond. Ook nieuw is de komst van een 5-deurs carrosserievariant, waarmee vele moeders ongetwijfeld blij mee zullen zijn. Er gaan berichten dat een 3-deurs helemaal niet op de planning staat. Maar afscheid hiervan is kennelijk moeilijk voor Renault. Kijk maar eens naar de ‘verborgen’ deurgrepen achter (op foto 6 duidelijk zichtbaar) om de nieuwe Twingo optisch alsnog als een driedeurs te laten ogen.

Gerelateerde artikelen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.